Антонов упозорио

"Постоји опасност директног сукоба Русије и НАТО-а у Европи"

  • Извор: РТ Балкан
  • 05.03.2024. 21:12

Могући улазак трупа западних земаља у Украјину створиће ризик од оружаног сукоба Русије и НАТО-а, упозорио је руски амбасадор у Америци Анатолиј Антонов, преноси "РИА Новости".

"Ми се заправо суочавамо са опасношћу директног сукоба између оружаних снага Русије и Сјеверноатлантске алијансе у источној Европи. До недавно је било немогуће замислити да ће се амерички и њемачки тенкови кретати по држави која се граничи са Русијом", истакао је руски дипломата у саопштењу објављеном на телеграм каналу руске амбасаде.

Антонов је прокоментарисао и изјаве представника америчке администрације који су оптужили Русију да покушава да посвађа чланице НАТО-а објављивањем снимка преговора њемачких официра о могућности удара на Кримски мост.

"Америка поново покушава да манипулишу јавним мњењем. Говорећи о 'цурењу' садржаја разговора војника Бундесвера, све своде на то да нас оптужују за неку врсту 'хибридних' и хакерских напада, те тако скрећу пажњу са главне чињеница да Америка и њени сателити у Сјеверноатлантској алијанси тону све дубље у блато 'украјинског пројекта', док опуштено расправљају о могућностима терористичког напада на цивилну инфраструктуру на сувереној територији Руске Федерације", рекао је Антонов и подсјетио на ријечи руског предсједника Владимира Путина о томе да Русија има довољно снаге и средстава да одбије агресију НАТО-а.

Он је указао да је главна брига фармера у Америци, Европи и Русији да живе нормалним, мирним животом и "да имају прилику да ору земљу без страха за сутрашњицу”.

"Међутим, јастребови у САД, који гурају планету ка трећем свјетском рату равнодушни су према њиховим тежњама", закључио је руски амбасадору Вашингтону.

Пратите нас и путем Вибера