Antonov upozorio

"Postoji opasnost direktnog sukoba Rusije i NATO-a u Еvropi"

  • Izvor: RT Balkan
  • 05.03.2024. 21:12

Mogući ulazak trupa zapadnih zemalja u Ukrajinu stvoriće rizik od oružanog sukoba Rusije i NATO-a, upozorio je ruski ambasador u Americi Anatolij Antonov, prenosi "RIA Novosti".

"Mi se zapravo suočavamo sa opasnošću direktnog sukoba između oružanih snaga Rusije i Sjevernoatlantske alijanse u istočnoj Еvropi. Do nedavno je bilo nemoguće zamisliti da će se američki i njemački tenkovi kretati po državi koja se graniči sa Rusijom", istakao je ruski diplomata u saopštenju objavljenom na telegram kanalu ruske ambasade.

Antonov je prokomentarisao i izjave predstavnika američke administracije koji su optužili Rusiju da pokušava da posvađa članice NATO-a objavljivanjem snimka pregovora njemačkih oficira o mogućnosti udara na Krimski most.

"Amerika ponovo pokušava da manipulišu javnim mnjenjem. Govoreći o 'curenju' sadržaja razgovora vojnika Bundesvera, sve svode na to da nas optužuju za neku vrstu 'hibridnih' i hakerskih napada, te tako skreću pažnju sa glavne činjenica da Amerika i njeni sateliti u Sjevernoatlantskoj alijansi tonu sve dublje u blato 'ukrajinskog projekta', dok opušteno raspravljaju o mogućnostima terorističkog napada na civilnu infrastrukturu na suverenoj teritoriji Ruske Federacije", rekao je Antonov i podsjetio na riječi ruskog predsjednika Vladimira Putina o tome da Rusija ima dovoljno snage i sredstava da odbije agresiju NATO-a.

On je ukazao da je glavna briga farmera u Americi, Еvropi i Rusiji da žive normalnim, mirnim životom i "da imaju priliku da oru zemlju bez straha za sutrašnjicu”.

"Međutim, jastrebovi u SAD, koji guraju planetu ka trećem svjetskom ratu ravnodušni su prema njihovim težnjama", zaključio je ruski ambasadoru Vašingtonu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.