Ако вашим рецептима фали један одличан за кифлице и то још постан, онда је рецепт за ове укусне посне кифлице дошао баш кад треба. Мекана текстура, а укус готово идентичан као и код мрсних.
Састојци за посне кифлице:
600 g брашна
150 g посног маргарина
мало сувог квасца
шећер
со
уље
вода
сусам
Припрема посних кифлица:
У једну посуду сипајте мало воде у коју ћете размутити квасац и кашичицу шећера.
Оставите да одстоји.
Сипајте пола одвојеног брашна, сипајте кашику соли у средину, а онда додајте и квасац мало уља.
Све заједно помијешајте и почните да мијесите тијесто.
Додајте помало брашна ако затреба, па пренесите тијесто на побрашњену радну површину.
Мијесите тијесто још мало, а онда га развијте оклагијом.
Исијеците тијесто по дужини на неколико трака, па те траке на троуглиће.
Уролајте троуглиће у кифлице и поређајте на плех обложен папиром за печење.
Поспите сусам преко.
Пеците у загријаној рерни на 200 степени око 20 минута, тачније, док не добију златкасту боју, преноси ona.rs.