Рецепт

Посне кифлице које се не прескачу

  • Извор: Агенције
  • 04.07.2024. 16:15

Ако вашим рецептима фали један одличан за кифлице и то још постан, онда је рецепт за ове укусне посне кифлице дошао баш кад треба. Мекана текстура, а укус готово идентичан као и код мрсних.

Састојци за посне кифлице:

600 g брашна

150 g посног маргарина

мало сувог квасца

шећер

со

уље

вода

сусам

Припрема посних кифлица:

У једну посуду сипајте мало воде у коју ћете размутити квасац и кашичицу шећера.

Оставите да одстоји.

Сипајте пола одвојеног брашна, сипајте кашику соли у средину, а онда додајте и квасац мало уља.

Све заједно помијешајте и почните да мијесите тијесто.

Додајте помало брашна ако затреба, па пренесите тијесто на побрашњену радну површину.

Мијесите тијесто још мало, а онда га развијте оклагијом.

Исијеците тијесто по дужини на неколико трака, па те траке на троуглиће.

Уролајте троуглиће у кифлице и поређајте на плех обложен папиром за печење.

Поспите сусам преко.

Пеците у загријаној рерни на 200 степени око 20 минута, тачније, док не добију златкасту боју, преноси ona.rs.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 На ивици терена (Р)

    ' На ивици терена (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.