Вода носи све пред собом

Поплаве погодиле Италију, обустављен морски саобраћај

  • Извор: Телеграф
  • 14.09.2024. 10:35

Снажано невријеме погодило је синоћ Торе Дел Греко, а улице изгледају непрепознатвљиво.

На посебном удару су биле оне у историјском центру, о чему свједоче бројни видео снимци који круже интернетом. Улице су прекрили потоци који су се сливали и носили канте и све што што им се нађе на путу.

Надлежне службе и ватрогасци примили су током ноћи много позива због плављења подрума и гаража, а Цивилна заштита јуче је објавила жути аларм.

Неповољни временски услови и данас отежавају саобраћајни промет, а јутрос су обустављене све брзе линије, ситуација је у последњих неколико сати постала још тежа, пишу медји.

Све везе бродовима или хидроглисерима, које саобраћају од луке Напуљ до Искије и Прочиде тренутно су потпуно обустављене. Слична ситуација је и за путовања са поласком или доласком у луку Поцуоли гдје су компаније отказале све везе за Прочиду; Могуће су само везе за Искију, али оне одлазе са великим закашњењима, у неким случајевима и преко сат времена.


Тешка ситуација задржаће се током остатка дана с обзиром на то да ће до касно увече вријеме остати непромијењено.

А вихор се створио поподне испред луке Искија, такође виђен из Казамичоле и са високих предјела сјеверне стране острва, преноси Наполи.цорриере.ит.

Вртлог је на кратку удаљеност прешао море без причињене штете, с обзиром на то да због неповољних временских услова од јутрос нема пловидбе чамаца, а везе бродова и хидроглисера су скоро све отказане.

Метеоролошки феномен је трајао неколико десетина секунди.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.