Voda nosi sve pred sobom

Poplave pogodile Italiju, obustavljen morski saobraćaj

  • Izvor: Telegraf
  • 14.09.2024. 10:35

Snažano nevrijeme pogodilo je sinoć Tore Del Greko, a ulice izgledaju neprepoznatvljivo.

Na posebnom udaru su bile one u istorijskom centru, o čemu svjedoče brojni video snimci koji kruže internetom. Ulice su prekrili potoci koji su se slivali i nosili kante i sve što što im se nađe na putu.

Nadležne službe i vatrogasci primili su tokom noći mnogo poziva zbog plavljenja podruma i garaža, a Civilna zaštita juče je objavila žuti alarm.

Nepovoljni vremenski uslovi i danas otežavaju saobraćajni promet, a jutros su obustavljene sve brze linije, situacija je u poslednjih nekoliko sati postala još teža, pišu medji.

Sve veze brodovima ili hidrogliserima, koje saobraćaju od luke Napulj do Iskije i Pročide trenutno su potpuno obustavljene. Slična situacija je i za putovanja sa polaskom ili dolaskom u luku Pocuoli gdje su kompanije otkazale sve veze za Pročidu; Moguće su samo veze za Iskiju, ali one odlaze sa velikim zakašnjenjima, u nekim slučajevima i preko sat vremena.


Teška situacija zadržaće se tokom ostatka dana s obzirom na to da će do kasno uveče vrijeme ostati nepromijenjeno.

A vihor se stvorio popodne ispred luke Iskija, takođe viđen iz Kazamičole i sa visokih predjela sjeverne strane ostrva, prenosi Napoli.corriere.it.

Vrtlog je na kratku udaljenost prešao more bez pričinjene štete, s obzirom na to da zbog nepovoljnih vremenskih uslova od jutros nema plovidbe čamaca, a veze brodova i hidroglisera su skoro sve otkazane.

Meteorološki fenomen je trajao nekoliko desetina sekundi.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.