Трагедија

Попила превише воде, срушила се и умрла

  • Извор: Жена Блиц
  • 24.07.2024. 17:34

Американка Ешли Самерс умрла је у 35. години након што је попила око два литра воде за само 20 минута.

Ова мајка двоје дјеце провела је опуштен дан на језеру Фримен током слободног викенда почетком јула, али је посљедњег дана свог кратког одмора осјетила вртоглавицу и главобољу.

Ова два симптома су најчешћи симптоми дехидратације, а Ешли је убрзо посегнула за водом, али ништа није могло да утоли њену жеђ. Попила је четири флашице воде од 500 милилитара у кратком временском периоду, а убрзо је услиједио кобан исход.

Коначно откривена тајна пјесме 'Очи боје дуге'

Коначно откривена тајна пјесме 'Очи боје дуге'

Када се ова млада жена вратила кући, срушила се у својој гаражи, задобивши едем мозга - стање опасно по живот. У болници јој је дијагностикована такозвана хипонатремија, стање које се развија као резултат чињенице да у тијелу постоји вишак воде, а мањак натријума.

Ово стање може да се јави и када неко попије превелику количину воде у кратком временском интервалу, што превазилази способност сложених система органа, прије свега бубрега, да регулишу равнотежу течности у организму, преноси "Дејли Мејл".

"Био је то огроман шок за све нас. Само смо мислили да ли је то уопште могуће. Она се осјећала као да никако не може да се напије довољно воде. Када смо стигли до пристаништа чекало нас је 20 минута вожње чамцем. Она је попила четири флашице воде за тих 20 минута", рекао је Девон Милер, Ешлин рођени брат.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.