Belgija

Policija pokazala šta je zaplijenila u korupcionaškoj aferi EP: Vrtoglave sume novca

  • Извор: Телеграф
  • 14.12.2022. 23:00

Belgijska policija objavila je fotografije novca koji su pronašli u Briselu tokom istrage povodom optužbi da su neki od članova Evropskog parlamenta primali mito od Katara zbog čega je uhapšeno četvoro ljudi, među kojima i potpredsjednica Evropskog parlamenta Eva Kaili.

Belgijska policija kaže da je pronašla oko 1,5 miliona evra tokom pretresa više kuća i kancelarija na području Brisela.

Eva Kaili optužena je za saradnju sa kriminalnom organizacijom, korupciju i pranje novca.

Kaili se sumnjiči da je dobijala velike sume novca, te za nezakonito lobiranje u korist države Persijskog zaliva, koju su belgijski mediji identifikovali kao Katar, kontroverznog domaćina Svjetskog prvenstva u fudbalu 2022.

Navodno je "uhvaćena sa rukom u tegli", što je jedina okolnost koja je izazvala momentalno ukidanje poslaničkog imuniteta.

Njen otac Aleksandros i njen partner Frančesko Đorđi takođe su odvedeni na ispitivanje zbog njihove navodne uloge u šemi.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм