Манчестер

Полицајац снимљен како крвнички удара човјека и гази му по глави

  • Извор: АТВ
  • 28.07.2024. 08:00

Британски полицајац је суспендован и суочава се са кривичном истрагом након што се на друштвеним мрежама појавило више видео снимака на којима се види како са колегама туче најмање три особе на аеродрому у Манчестеру.

Власти су инцидент назвале "заиста шокантним".

Узнемирујући видео снимци, на којима се један полицајац може видјети како шутира и гази по глави човјека у лежећем положају, посљедњи су који су изазвали јавну и политичку расправу у Британији због полицијског насиља и покренули протесте оптужујући полицију за расизам.

Полиција Манчестера саопштила је да снимци на друштвеним мрежама показују сукоб који је почео након што су три полицајца повријеђена у "насилном нападу", укључујући једну службеницу  која је задобила прелом носа.

Доктори из задњице фармера извадили тиквицу дугу 40 центиметара

Доктори из задњице фармера извадили тиквицу дугу 40 центиметара

Међутим, полиција је додала да је догађај који се види на видео-снимцима "заиста шокантан". Независна канцеларија за полицијско понашање (ИОПЦ) потврдила је да је покренула истрагу.

“Цијенимо да је снимак који је подијељен на друштвеним мрежама изазвао широки шок и забринутост. Од виталног је значаја да истражимо све околности инцидента”, наводи се у саопштењу.

Полиција је саопштила да је службеник који се види на снимку суспендован.

Ахмед Јакуб, адвокат породице мушкарца којег је полицајац крвнички тукао, рекао је да се његово здравствено стање погоршало преко ноћи и да му је скенирањем откривена циста на мозгу.

Обраћајући се новинарима у Рокдејлу, он је рекао да је породица "траумирана" овим догађајима, додајући да је покренула тужбу против полиције.

Видео снимци су почели да круже у сриједу, брзо су постали вирални на друштвеним мрежама и изазвали негодовање и јавности и неких политичара.

Бањалучанин освојио сребро у популарним скоковима у казан

Бањалучанин освојио сребро у популарним скоковима у казан

На једном снимку се види како се полицајац приближава мушкарцу и почиње га ударати ногом у лице, а потом га гази по глави. У позадини се чује жена која га моли да престане.

Касније на истом снимку, други мушкарац, чије су руке биле у ваздуху док је сједио у близини, оборен је на земљу након што је полицајац уперио у њега електрошокер. Један полицајац затим почиње да га удара ногом.

На другом снимку истог инцидента, јасно се види повријеђена службеница полиције која плачући одлази са мјеста догађаја.

Си Ен Ен није могао независно да провјери догађаје који су довели до снимљеног насиља.


Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

    '''Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина