Mančester

Policajac snimljen kako krvnički udara čovjeka i gazi mu po glavi

  • Izvor: ATV
  • 28.07.2024. 08:00

Britanski policajac je suspendovan i suočava se sa krivičnom istragom nakon što se na društvenim mrežama pojavilo više video snimaka na kojima se vidi kako sa kolegama tuče najmanje tri osobe na aerodromu u Mančesteru.

Vlasti su incident nazvale "zaista šokantnim".

Uznemirujući video snimci, na kojima se jedan policajac može vidjeti kako šutira i gazi po glavi čovjeka u ležećem položaju, posljednji su koji su izazvali javnu i političku raspravu u Britaniji zbog policijskog nasilja i pokrenuli proteste optužujući policiju za rasizam.

Policija Mančestera saopštila je da snimci na društvenim mrežama pokazuju sukob koji je počeo nakon što su tri policajca povrijeđena u "nasilnom napadu", uključujući jednu službenicu  koja je zadobila prelom nosa.

Doktori iz zadnjice farmera izvadili tikvicu dugu 40 centimetara

Doktori iz zadnjice farmera izvadili tikvicu dugu 40 centimetara

Međutim, policija je dodala da je događaj koji se vidi na video-snimcima "zaista šokantan". Nezavisna kancelarija za policijsko ponašanje (IOPC) potvrdila je da je pokrenula istragu.

“Cijenimo da je snimak koji je podijeljen na društvenim mrežama izazvao široki šok i zabrinutost. Od vitalnog je značaja da istražimo sve okolnosti incidenta”, navodi se u saopštenju.

Policija je saopštila da je službenik koji se vidi na snimku suspendovan.

Ahmed Jakub, advokat porodice muškarca kojeg je policajac krvnički tukao, rekao je da se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo preko noći i da mu je skeniranjem otkrivena cista na mozgu.

Obraćajući se novinarima u Rokdejlu, on je rekao da je porodica "traumirana" ovim događajima, dodajući da je pokrenula tužbu protiv policije.

Video snimci su počeli da kruže u srijedu, brzo su postali viralni na društvenim mrežama i izazvali negodovanje i javnosti i nekih političara.

Banjalučanin osvojio srebro u popularnim skokovima u kazan

Banjalučanin osvojio srebro u popularnim skokovima u kazan

Na jednom snimku se vidi kako se policajac približava muškarcu i počinje ga udarati nogom u lice, a potom ga gazi po glavi. U pozadini se čuje žena koja ga moli da prestane.

Kasnije na istom snimku, drugi muškarac, čije su ruke bile u vazduhu dok je sjedio u blizini, oboren je na zemlju nakon što je policajac uperio u njega elektrošoker. Jedan policajac zatim počinje da ga udara nogom.

Na drugom snimku istog incidenta, jasno se vidi povrijeđena službenica policije koja plačući odlazi sa mjesta događaja.

Si Еn Еn nije mogao nezavisno da provjeri događaje koji su doveli do snimljenog nasilja.


Pratite nas i putem Vibera