Dejvid Poug

Pojavio se snimak čovjeka koji se nalazi u nestaloj podmornici

  • Извор: Курир
  • 20.06.2023. 15:58

Mala podmornica Titan, koja je nestala u Atlantskom okeanu prilikom obilaska olupine Titanika, zaključava se sa spoljne strane i nemoguće je izvući se iz nje bez tuđe pomoći.

To za BBC kaže Dejvid Poug, novinar američke televizije CBS, koji je prošle godine putovao u Titanu, turističkoj podmornici u vlasništvu kompanije "Oušngejt ekspedišns". Procjenjuje se da se u toj podmornici, koja je nestala u nedjelju, sada nalazi pet osoba koja imaju kiseonika za još oko 70 sati.

- Ne postoji način da pobjegnete odatle, čak i ako sami izromite na površinu. Ne možete da izađete iz podmornice bez osoblja koje je spolja i koje treba da vas pusti napolje - naveo je Poug, koji je podmornicu opisao kao "čvrstu kao kamen".

Poug je kazao da se nakon ulaska ljudi u Titan podmornica zaptiva sa spoljne strane.

Koliko kiseonika ima u nestaloj podmornici i šta otežava spasavanje

Koliko kiseonika ima u nestaloj podmornici i šta otežava spasavanje

Poug je objasnio da bi sposobnosti ove podmornice da izroni na površinu bile bez ikakvog značaja ukoliko je podmornica zaglavljena za nešto u dubini ili je oklop probijen i voda kulja unutra.

- Nema nikakve rezerne opcije, nema modula za spasavanje. Dakle, idete do površine ili umirete - objasnio je Poug.

On je kazao da, kada se brod koji služi kao podrška Titanu, nalazi iznad podmornice, moguća je razmjena kratkih poruka između njih.

- Jasno je da oni u brodu sada više ne dobijaju odgovor iz podmornice - rekao je američki novinar koji je bio u Titanu.

U toj maloj podmornici nalazi se britanski milijarder Hamiš Harding, kao i pakistanski biznismen Šahzada Davud i njegov sin Sulejman.

Pojavile su se i tvrdnje da je u njoj i Stokton Raš, izvršni direktor i osnivač "Oušngejt ekspedišns", kompanije koja organizuje ove turističke obilaske olupine Titanika, kao i 73-godišnji Francuz Pol-Anri Naržeole, ali BBC navodi da nema nezavisne potvrde koje se tiču ove dvije osobe.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)