Titan

Koliko kiseonika ima u nestaloj podmornici i šta otežava spasavanje

  • Извор: Агенције
  • 20.06.2023. 07:43

Nestala podmornica sa petoro ljudi, koja se spuštala u "razgledanje" olupine broda "Titanik", posljednji signal poslala je 15 minuta pred spuštanje na cilj.

Podmornica "Titan" u vlasništvu kompanije "OceanGate Expeditions", u kojoj se nalazi i britanski milijarder Hamiš Harding, posljednji signal poslala je sat i 45 minuta nakon što je zaronila.

Podmornica vodi turiste u obilazak olupine broda "Titanik", potonulog 1912. godine.

Počela je zastrašujuća trka s vremenom, jer u podmornici ima zaliha vazduha, ali će one potrajati do četvrtka u ponoć, prenose britanski mediji.

Podmornica "Titan" nalazi se na dubini od oko 3.810 metara, a stručnjaci strahuju da spasilačku misiju neće moći da izvedu podmornice američke mornarice sa posadom, čija je maksimalna dubina zaranjanja oko 600 metara. Jedini način da se dopre do "Titana" je korišćenjem podmornice kojom se upravlja daljinski, i nema posadu.

Bivši pripadnik obalske straže Džon Mikson rekao je za "Fox News" da je situacija izuzetno ozbiljna i nepredvidiva.

"Teško je reći šta se desilo ako je sva komunikacija prekinuta. Nećemo to znati dok ne pronađemo podmornicu. Ali je jasno da se dogodilo nešto vro brzo i vrlo tragično", rekao je on.

Kompanija "OceanGate Expeditions" silazak do "Titanika" naplaćuje 228.400 evra, a zainteresovani ne moraju da imaju prethodno ronilačko iskustvo.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм