Објављен снимак

Погледајте како руски стручњак деактивира оборену ракету "сторм шедоу"

  • 29.03.2024. 18:08

РИА Новости су објавиле снимак руског стручњака за експлозиве како деактивира ракету дугог домета "сторм шедоу/скалп" коју је претходно оборила руска ПВО.

На снимку су приказане неке од кључних компоненти оборене муниције, укључујући ракетни мотор.

Русија покренула јак напад: Снажне експлозије одјекују у Одеси

Русија покренула јак напад: Снажне експлозије одјекују у Одеси

Рус на снимку је наводно један из тима стручњака који су специјализовани за ракетно инжењерство, наводи се у извјештају РИА Новости. Они проучавају западно оружје и формулишу протоколе о томе како да га безбједно неутралишу. Та упутства се затим дијеле са другим јединицама за уклањање убојних средстава.

У случају пројектила "сторм шедоу", овај истраживачки рад је утолико важнији јер даје руској војсци увид у то како им се може боље супротставити.

"Ракете се стално усавршавају, али и снаге ПВО су све боље јер морамо да проучавамо поједине дијелове и алгоритме рада" непријатељских ракета, објаснио је специјалиста.

Русија покренула стратегију анаконде - нова фаза операције у Украјини

Русија покренула стратегију анаконде - нова фаза операције у Украјини

РИА Новости наводе да су ракету на снимку вјероватно онеспособили руски системи за електронско ратовање, и да је након тога пала на земљу. На снимку се види сама ракета, њен носни оклоп, осигурач експлозивног терета и други дијелови.

Подсјетимо, Велика Британија и Француска доставиле су Украјини десетине крстарећих ракета, које су познате као "сторм шедоу" у Великој Британији и "скалп" у Француској.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.