Москва дави украјински отпор

Русија покренула стратегију анаконде - нова фаза операције у Украјини

  • Извор: СРНА
  • 29.03.2024. 14:50

Русија је започела нову фазу операције у Украјини - "стратегијом анаконде" Москва "дави" украјинска отпор и сузбија сваку даљу жељу за борбом, наводе војни аналитичари.

Операција ће довести до ситуације да у наредном периоду комплетна Украјина буде у тоталном мраку са уништеним комплетним енергетским сектором.

Комбинација крстарећих, хиперсоничних и балистичких ракета уз масовну употребу дронова камиказа усмјерила се на енергетски сектор.

Сваку ноћ Ваздушко-космичке снаге, ракетне снаге копнене војске и ратна морнарица шаљу више од 100 пројектила "Х-101", "Х-555", "Х-22", "Х-32", "Х-47", "3М22 циркон", уз употребу "П-800 бастиона", "калибра", "искандера М и К" на енергетику Украјине.

У анализи специјализованог портала "ТВ Фронт" напомиње се да су на мети напада хидроелектране, термоелектране, разводна постројења, трафостанице, дистрибутивне станице за транспорт гаса, све што има енергетски значај за свакодневни живот становништва, а без струје нема ни воде, односно усова за рад турбина.


Власник чувеног Зигија открио детаљ који буди наду у потрази за Данком

Власник чувеног Зигија открио детаљ који буди наду у потрази за Данком

Почетак нове стратегије кренуо је са разарањем хидроелектране Запорожје, али не рушењем самог објекта, него производних постројења, која фактички се не могу у кратком временском периоду поправити или замијенити.

Са овим ударима Русија је ријешила да за московски масакр брутално казни Украјину уништавањем највиталнијих објеката који су од значаја за нормалан живот и функционисање и који могу довести до масовног напуштања градова, великих миграција према ЕУ као и руралним подручјима.

Једина нада Украјине остају нуклеарне електране, али њихов капацитет није довољан да подмирује потребе Украјине, због чега се Кијев сада, настојећи да спријечи хуманитарну катастрофу, ослања на ванредни увоз струје из Пољске, Словачке и Румуније.

Мете руских удара су и турбине, генератори, високе пећи - све што се користи у производњи електричне енергије.


Туск: Европа улази у предратно доба

Туск: Европа улази у предратно доба

Најгоре су прошли енергетски објекти: Змијев, Каминскаја, Дњепар, Кирвији Рог, Бурштинска и Ладижинска термоелектране.

Бурштинска и Ладижинска термоелектране у Украјини озбиљно су оштећене и стављене ван погона, за њихово обнављање биће потребне године — наводи извршни директор украјинског енергетског холдинга ДТЕК Дмитро Сахарук.

Најгора ситуација тренутно је у Харкову који је свакодневно на удару дронова, балистичких ракета и навођених авионских бомби. Харков је иначе други највећи град у Украјини и сједиште индустрије те земље како цивилне тако и војне.

Термоелктрана "ТЕЦ-5" која је постојала у том граду разорена је, струје нема, а животи услови све су тежи.

Лидер Украјине Владимир Зеленски ће дефинитивно бити принуђен да евакуише милионе Украјинаца или у западну Украјину или у западну Европу, што ће означити нови мигрантски талас.


Дошла на редован преглед, доктори грешком урадили абортус

Дошла на редован преглед, доктори грешком урадили абортус

Паралелно са уништавањем енергетског сектора због терористичких напада у Москви, на удару ће се наћи и центри одлучивања. То је већ урађено када је хиперзвучним ракетама нападнуто сједиште украјинске службе безбједности - наводи се у тексту.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.