Петер Сијарто

"Пљенидба руске имовине подсјећа на комунизам“

  • Извор: СРНА
  • 10.02.2024. 11:41

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто оцијенио је да план ЕУ о заплијени милијарди евра камата по основу замрзнуте руске имовине подсјећа на комунизам.

"Све то подсјећа на то како су комунисти некада одузимали имовину људима у Мађарској", рекао је Сијарто у интервјуу за РИА Новости.

Он је навео да Будимпешта није чула никакве конкретне планове о томе како ће ова иницијатива бити спроведена.

"Ове врсте мјера обично пале свјетла упозорења у нашем уму, да комунистичко насљеђе није оно што бисмо жељели да видимо у данашње вријеме", рекао је Сијарто.

Кинези славе Нову годину: Шта једу и којих обичаја се придржавају

Кинези славе Нову годину: Шта једу и којих обичаја се придржавају

Прошле седмице ја објављено да је највећи власник замрзнуте руске имовине, белгијска клириншка кућа "Еуроклир", прикупила готово 4,4 милијарде евра нето зараде од камата из средстава на санкционисаним руским рачунима.

Према неким процјенама, "Еуроклир" држи 196,6 милијарди евра руске имовине, која углавном припада централној банци Русије.

САД и њихови савезници замрзнули су укупно око 300 милијарди долара руске имовине на почетку руско-украјинског сукоба у фебруару 2022. године.

Амбасадори ЕУ сагласили су се у вези са идејом да се профит од санкционисаних средстава користи за подршку Украјини, саопштено је из Савјета ЕУ послије јануарског самита у Бриселу, иако још ништа није званично спроведено, подсјећа "Раша тудеј".

У Бечу преминула тромјесечна беба: Приведени родитељи из Србије

У Бечу преминула тромјесечна беба: Приведени родитељи из Србије


Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)