Портпарол Кремља

Песков: Москва стално укључена у међународни дијалог - немогуће ју је изоловати

  • Извор: СРНА
  • 15.10.2024. 13:03

Не постоји никаква изолација Русије, која је стално укључена у међународни дијалог и залаже на односе засноване на међусобном уважавању, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков говорећи о предстојећем самиту БРИКС-а.

"У савременом свијету веома је тешко изоловати било коју државу, посебно земљу као што је Руска Федерација", рекао је Песков новинарима.

Према његовим ријечима, Русија, као и многи њени стратешки партнери, тежи односима заснованим на међународном праву, а не "правилима која успостављају поједине државе, односно САД, у корист краткорочних интереса".

"То су односи који се заснивају на уважавању заједничких брига, на обострано корисној сарадњи и тако даље. Управо зато се међународни дијалог наставља, а Русија је саставни дио овог међународног дијалога", рекао је Песков.

Трамп: Лажљива Камала Харис

Трамп: Лажљива Камала Харис

Он је објаснио да Русија, као и велики број њених партнера, дијели поглед на свијет када је у питању систем међународних односа који "треба да се заснива на међународном праву, а не на правилима која успостављају поједине државе", јавља "Спутњик".

"У оквиру овог дијалога нико не покушава да заузме доминантну позицију и наметне своју вољу другима", оцијенио је он и додао да такви приступи "апсолутно импонују огромној већини држава у свијету" и оне управо томе теже.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:30 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    ' 'Серија: Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:55 Наша Српска (Р)

    ''Наша Српска (Р)

  • 13:20 Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.