Portparol Kremlja

Peskov: Moskva stalno uključena u međunarodni dijalog - nemoguće ju je izolovati

  • Izvor: SRNA
  • 15.10.2024. 13:03

Ne postoji nikakva izolacija Rusije, koja je stalno uključena u međunarodni dijalog i zalaže na odnose zasnovane na međusobnom uvažavanju, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov govoreći o predstojećem samitu BRIKS-a.

"U savremenom svijetu veoma je teško izolovati bilo koju državu, posebno zemlju kao što je Ruska Federacija", rekao je Peskov novinarima.

Prema njegovim riječima, Rusija, kao i mnogi njeni strateški partneri, teži odnosima zasnovanim na međunarodnom pravu, a ne "pravilima koja uspostavljaju pojedine države, odnosno SAD, u korist kratkoročnih interesa".

"To su odnosi koji se zasnivaju na uvažavanju zajedničkih briga, na obostrano korisnoj saradnji i tako dalje. Upravo zato se međunarodni dijalog nastavlja, a Rusija je sastavni dio ovog međunarodnog dijaloga", rekao je Peskov.

Tramp: Lažljiva Kamala Haris

Tramp: Lažljiva Kamala Haris

On je objasnio da Rusija, kao i veliki broj njenih partnera, dijeli pogled na svijet kada je u pitanju sistem međunarodnih odnosa koji "treba da se zasniva na međunarodnom pravu, a ne na pravilima koja uspostavljaju pojedine države", javlja "Sputnjik".

"U okviru ovog dijaloga niko ne pokušava da zauzme dominantnu poziciju i nametne svoju volju drugima", ocijenio je on i dodao da takvi pristupi "apsolutno imponuju ogromnoj većini država u svijetu" i one upravo tome teže.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: