Пјонгјанг

Откривено шта је Путин рекао Киму приликом сусрета: Споменуо Америку

  • Извор: Агенције
  • 19.06.2024. 08:14

Русија цијени подршку Сјеверне Кореје политици Русије, укључујући ситуацију у Украјини, рекао је руски предсједник Владимир Путин на почетку разговора са сјевернокорејским лидером Ким Џонг Уном.

"Ми веома цијенимо вашу досљедну и непоколебљиву подршку руској политици, укључујући политику у вези са Украјином", рекао је руски предсједник на састанку у Пјонгјангу.

Путин је додао да се нада да ће њихов сљедећи сусрет бити одржан у Москви и изразио увјерење да ће њихови данашњи разговори у Пјонгјангу бити продуктивни.

У Јадрану снимљено необично створење, биолог потврдио: Да, отровно је

У Јадрану снимљено необично створење, биолог потврдио: Да, отровно је

Руски предсједник је подвукао да руски и сјевернокорејски премијери и шефови релевантних агенција активно раде на провођењу споразума постигнутих током посјета сјевернокорејског лидера Русији 2019. и 2023. године.

Руски медији такође наводе да је Путин одмах након сусрета рекао Киму да се Русија бори са "деценијама наметнуте америчке империјалистичке политике".

Ким је изјавио да Сјеверна Кореја намјерава да ојача стратешку сарадњу са Русијом током погоршања ситуације у свијету.

"Сада се ситуација у свијету компликује и убрзано мијења. У овој ситуацији намјеравамо да додатно појачамо стратешку комуникацију са Русијом, са руским руководством", рекао је Ким.

Новаковић Бурсаћ: Проширење санкција безуспјешан наставак притиска на Српску

Новаковић Бурсаћ: Проширење санкција безуспјешан наставак притиска на Српску

Он је нагласио да Сјеверна Кореја подржава Русију у провођењу специјалне војне операције у Украјини.

"Власти Сјеверне Кореје цијене важну мисију и улогу јаке Русије у одржавању стратешке стабилности и равнотеже у свијету, а такође изражавају пуну подршку и солидарност руској Влади, војсци и народу у извођењу специјалне војне операције у Украјини ради заштите суверенитета, безбједносних интереса и територијалног интегритета", рекао је Ким.

Пратите нас и путем Вибера