Pjongjang

Otkriveno šta je Putin rekao Kimu prilikom susreta: Spomenuo Ameriku

  • Izvor: Agencije
  • 19.06.2024. 08:14

Rusija cijeni podršku Sjeverne Koreje politici Rusije, uključujući situaciju u Ukrajini, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin na početku razgovora sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom.

"Mi veoma cijenimo vašu dosljednu i nepokolebljivu podršku ruskoj politici, uključujući politiku u vezi sa Ukrajinom", rekao je ruski predsjednik na sastanku u Pjongjangu.

Putin je dodao da se nada da će njihov sljedeći susret biti održan u Moskvi i izrazio uvjerenje da će njihovi današnji razgovori u Pjongjangu biti produktivni.

U Jadranu snimljeno neobično stvorenje, biolog potvrdio: Da, otrovno je

U Jadranu snimljeno neobično stvorenje, biolog potvrdio: Da, otrovno je

Ruski predsjednik je podvukao da ruski i sjevernokorejski premijeri i šefovi relevantnih agencija aktivno rade na provođenju sporazuma postignutih tokom posjeta sjevernokorejskog lidera Rusiji 2019. i 2023. godine.

Ruski mediji takođe navode da je Putin odmah nakon susreta rekao Kimu da se Rusija bori sa "decenijama nametnute američke imperijalističke politike".

Kim je izjavio da Sjeverna Koreja namjerava da ojača stratešku saradnju sa Rusijom tokom pogoršanja situacije u svijetu.

"Sada se situacija u svijetu komplikuje i ubrzano mijenja. U ovoj situaciji namjeravamo da dodatno pojačamo stratešku komunikaciju sa Rusijom, sa ruskim rukovodstvom", rekao je Kim.

Novaković Bursać: Proširenje sankcija bezuspješan nastavak pritiska na Srpsku

Novaković Bursać: Proširenje sankcija bezuspješan nastavak pritiska na Srpsku

On je naglasio da Sjeverna Koreja podržava Rusiju u provođenju specijalne vojne operacije u Ukrajini.

"Vlasti Sjeverne Koreje cijene važnu misiju i ulogu jake Rusije u održavanju strateške stabilnosti i ravnoteže u svijetu, a takođe izražavaju punu podršku i solidarnost ruskoj Vladi, vojsci i narodu u izvođenju specijalne vojne operacije u Ukrajini radi zaštite suvereniteta, bezbjednosnih interesa i teritorijalnog integriteta", rekao je Kim.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.