Посљедица екстремних температура

Откривено присутво нових врста инсеката у Енглеској

  • Извор: Танјуг
  • 22.11.2023. 16:37

На градској фарми у енглеском граду Бат откривено је 1.250 нових врста инсеката, које су населиле сјеверено подручје као посљедица екстремних температура.

Волонтери и истраживачи су исказали забринутост због појаве 30 врста у Бату током љета, док су претходно биле присутне искључиво зими, пише Гардијан.

Еколог Мајк Вилијамс истакао је да су инсекти јасан индикатор његовим колегама како климатске промјене утичу на фауну у региону и додао да су реакције паукова на временске прилике класичан примјер промјена због њиховог кратког животног вијека и мобилности, преноси Тан‌југ.

"Током деведесетих година прошлог вијека имали смо могућност да видимо осу паука на јужној обали Енглеске, у Дорсету. За њих је Бат био превише сјеверно јер је било хладно. Никада нисам могао да замислим да ћемо их вид‌јети у овој регији, а њихово присуство доказује промјене у клими", закључио је Вилијамс.

Додао је да га промјене у фауни сјевера земље фасцинирају и растужују и да га цврчци који сада могу да се чују из природе и са фарми подсјећа да слуша звук климатских промјена.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.