Томас Крукс

Откривени детаљи о нападачу на Трампа

  • Извор: Агенције
  • 14.07.2024. 20:32

Томас Крукс, младић који је пуцао на Доналда Трампа радио је у кухињи старачког дома само неколико минута вожње од улице у којој је живио, тврди Би-Би-Си.

Томас Метју Крукс је завршио средњу школу Бетел Парк 2022. године.

- Желимо да упутимо наше искрене жеље за брз и потпуни опоравак Трампу и онима који су присуствовали суботњем догађају и онима који су физички повријеђени или емоционално погођени овим трагичним догађајем - наводи се у саопштењу школе.

Покушај убиства Доналда Трампа мијења свјетску политику

Покушај убиства Доналда Трампа мијења свјетску политику

НБЦ њуз наводи да је Крукс био међу више од 10 ученика који су те године добили награду за математику и науку, а његов колега из средње школе Џејсон Колер рекао је да је Крукс био усамљеник кога су много малтретирали у средњој школи.

Како је рекао, Крукс је стално носио ловачку одјећу и исмијавали су му се због начина на који се облачи. Често је сједио сам за ручком.

Човјек који живи у Круксовој улици рекао је да је био шокиран када га је пробудила вијест да је комшија одговоран за покушај атентата.

- То је апсолутно лудо - рекао је Ендру Бланко.

Бланко је рекао да је већина људи у блоку дружељубива, али је ријетко виђао или разговарао са било ким у Круксовој куц́и.

Дан Грзибек, демократа који је члан вијећа округа Алегени и живи низ улицу од стријелца у Бетел парку, рекао је да комшије не могу да вјерују да је убица живио међу њима.

Он је рекао да је прошле јесени, када се кандидовао за мјесто у општинском вијећу, упознао Круксове родитеље док је куцао на врата у комшилуку.

Пентагон је потврдио да Крукс није имао везе са америчком војском. У бирачким списковима Пенсилваније наводи се Томас Метју Крукс са истом адресом и датумом рођења као регистровани републиканац. Али изгледа да је Крукс дао донацију од 15 долара либералном ПАК-у на дан инаугурације 2021. године, према евиденцији Савезне изборне комисије.

Погледајте како су специјалци уочили и усмртили Крукса - ВИДЕО

Погледајте како су специјалци уочили и усмртили Крукса - ВИДЕО

Америчке власти пронашле су експлозивне направе у Круксовом аутомобилу, објавио је Волстрит журнал, позивајући се на неименоване изворе, а у његовој кући пронађен је и експлозив.

И новине и АБЦ њуз су објавиле да је Круксову пушку купио његов отац.

За сада није откривен мотив напада

Истражитељи су заплијенили пушку АР-15 након атентата на Трампа и вјерује се да је оружје коришћено у покушају атентата, објавили су Њујорк тајмс и Вашингтон пост.

Свијет у невјерици гледа овај видео: Због овог потеза, Трамп је себи спасао живот

Свијет у невјерици гледа овај видео: Због овог потеза, Трамп је себи спасао живот

АР-15 је полуаутоматска пушка коју углавном производи колт. Пушка је по изгледу скоро идентична јуришној пушци М16 коју користи америчка војска.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.