Швајцарска

Откривен могући мотив убиства мисице Кристине (38) поријеклом из Модриче

  • 13.09.2024. 16:29

Кристина Јоксимовић (38), финалисткиња за Мис Швајцарске која је родом из Модриче, наводно је планирала да напусти свог мужа прије него што ју је он раскомадао баштенским маказама и самлио дијелове њеног тијела.

Унакажено тијело манекенке Кристине Јоксимовић пронађено је у њеном дому у Бинингену, близу Базела, у фебруару, а аутопсија је открила да је мајка двоје д‌јеце задављена прије него што је исјечена баштенским алатом, ножем и тестером. Неки дијелови њеног тијела су затим стављени у снажан блендер, “самљевени” и потом растворени у хемијском раствору.

Њен муж, који је у локалним медијима именован псеудонимом Томас (41) ухапшен је убрзо након тога и касније је признао да је убио своју жену, која је давала часове манекенкама и била такмичарка за Мис Швајцарске. Извор близак Кристини открио је да је могући мотив за убиство био то што је мајка двоје д‌јеце планирала да напусти свог супруга.

Срамна одбрана убице манекенке Кристине из Модриче

Срамна одбрана убице манекенке Кристине из Модриче

– Жељела је да раскине, али се плашила њега -рекао је извор за 20 Минутен.

Стравичан напад догодио се само неколико нед‌јеља након што је Кристина на друштвеним мрежама објавила слике идиличног “уточишта за парове” на језеру Луцерн гд‌је су боравили. У међувремену, партнер једне од Кристининих пријатељица рекао је за Блицк да је веза била “у кризи мјесецима”, а полиција је наводно већ била позивана у њихов дом због пријава о физичком насиљу.

Истражитељи су рекли да је Томас показао “недостатак емпатије и хладнокрвност након што је убио своју жену” и испољио “садистичко-социопатске особине” у њиховој психолошкој процјени, док су тужиоци рекли да је бизнисмен ухватио бившу партнерку за врат и ударао је. Пар је наводно имао срећну везу све док Томас, који је син познатог адвоката из Берна, није покренуо сопствену фирму за пословно савјетовање под називом Пурформ 2022. године.

Погинуо код Лакташа: Пријатељи се опраштају од Кристијана

Погинуо код Лакташа: Пријатељи се опраштају од Кристијана

Томасов темперамент се брзо промијенио и савршена веза пара почела је да се распада, према извору блиском Кристини. Бивша Мис Швајцарске Надине Винзенс, која је била пријатељица са Кристином, рекла је за Nau.ch: “Увијек је на мене остављала срећан утисак. Никада не бих помислила да би њен муж могао да уради нешто тако.”

Томасова жалба за пуштање из притвора је одбијена у сриједу од стране Савезног суда у Лозани након што је истрага закључила да постоје “конкретни показатељи менталне болести” у основи случаја. Бизнисмен је наводно тврдио да је убио Кристину у самоодбрани након што је она кренула на њега са ножем. Затим је наводно рекао да је раскомадао бившу манекенку – са којом има двоје д‌јеце – “у паници”.

Кристина има 25 година и 22 дјеце

Кристина има 25 година и 22 дјеце

Али медицинско-форензички извјештај “противријечи његовом опису самоодбране”, према ФМ1 Today. Истражитељи су утврдили да је Кристина била задављена прије него што је умрла, а Томас је касније признао да је задавио своју жену, према пресуди. Тужиоци кажу да је Томас већ давио своју жену најмање једном прије него што ју је задавио до смрти, извијестио је локални медиј БЗ Басел. Такође се наводи да је он и раније био склон насилном понашању, па да је једну бившу партнерку ухватио за врат руком, ударио је и гурнуо је на зид, преноси Нова.


Пратите нас и путем Вибера