Švajcarska

Otkriven mogući motiv ubistva misice Kristine (38) porijeklom iz Modriče

  • 13.09.2024. 16:29

Kristina Joksimović (38), finalistkinja za Mis Švajcarske koja je rodom iz Modriče, navodno je planirala da napusti svog muža prije nego što ju je on raskomadao baštenskim makazama i samlio dijelove njenog tijela.

Unakaženo tijelo manekenke Kristine Joksimović pronađeno je u njenom domu u Biningenu, blizu Bazela, u februaru, a autopsija je otkrila da je majka dvoje d‌jece zadavljena prije nego što je isječena baštenskim alatom, nožem i testerom. Neki dijelovi njenog tijela su zatim stavljeni u snažan blender, “samljeveni” i potom rastvoreni u hemijskom rastvoru.

Njen muž, koji je u lokalnim medijima imenovan pseudonimom Tomas (41) uhapšen je ubrzo nakon toga i kasnije je priznao da je ubio svoju ženu, koja je davala časove manekenkama i bila takmičarka za Mis Švajcarske. Izvor blizak Kristini otkrio je da je mogući motiv za ubistvo bio to što je majka dvoje d‌jece planirala da napusti svog supruga.

Sramna odbrana ubice manekenke Kristine iz Modriče

Sramna odbrana ubice manekenke Kristine iz Modriče

– Željela je da raskine, ali se plašila njega -rekao je izvor za 20 Minuten.

Stravičan napad dogodio se samo nekoliko ned‌jelja nakon što je Kristina na društvenim mrežama objavila slike idiličnog “utočišta za parove” na jezeru Lucern gd‌je su boravili. U međuvremenu, partner jedne od Kristininih prijateljica rekao je za Blick da je veza bila “u krizi mjesecima”, a policija je navodno već bila pozivana u njihov dom zbog prijava o fizičkom nasilju.

Istražitelji su rekli da je Tomas pokazao “nedostatak empatije i hladnokrvnost nakon što je ubio svoju ženu” i ispoljio “sadističko-sociopatske osobine” u njihovoj psihološkoj procjeni, dok su tužioci rekli da je biznismen uhvatio bivšu partnerku za vrat i udarao je. Par je navodno imao srećnu vezu sve dok Tomas, koji je sin poznatog advokata iz Berna, nije pokrenuo sopstvenu firmu za poslovno savjetovanje pod nazivom Purform 2022. godine.

Poginuo kod Laktaša: Prijatelji se opraštaju od Kristijana

Poginuo kod Laktaša: Prijatelji se opraštaju od Kristijana

Tomasov temperament se brzo promijenio i savršena veza para počela je da se raspada, prema izvoru bliskom Kristini. Bivša Mis Švajcarske Nadine Vinzens, koja je bila prijateljica sa Kristinom, rekla je za Nau.ch: “Uvijek je na mene ostavljala srećan utisak. Nikada ne bih pomislila da bi njen muž mogao da uradi nešto tako.”

Tomasova žalba za puštanje iz pritvora je odbijena u srijedu od strane Saveznog suda u Lozani nakon što je istraga zaključila da postoje “konkretni pokazatelji mentalne bolesti” u osnovi slučaja. Biznismen je navodno tvrdio da je ubio Kristinu u samoodbrani nakon što je ona krenula na njega sa nožem. Zatim je navodno rekao da je raskomadao bivšu manekenku – sa kojom ima dvoje d‌jece – “u panici”.

Kristina ima 25 godina i 22 djece

Kristina ima 25 godina i 22 djece

Ali medicinsko-forenzički izvještaj “protivriječi njegovom opisu samoodbrane”, prema FM1 Today. Istražitelji su utvrdili da je Kristina bila zadavljena prije nego što je umrla, a Tomas je kasnije priznao da je zadavio svoju ženu, prema presudi. Tužioci kažu da je Tomas već davio svoju ženu najmanje jednom prije nego što ju je zadavio do smrti, izvijestio je lokalni medij BZ Basel. Takođe se navodi da je on i ranije bio sklon nasilnom ponašanju, pa da je jednu bivšu partnerku uhvatio za vrat rukom, udario je i gurnuo je na zid, prenosi Nova.


Pratite nas i putem Vibera