Холандија

Отац убио кћерку (18) јер се заљубила у Европљанина?

  • Извор: Телеграф
  • 07.06.2024. 13:40

Дјевојка по имену Рајан (18), поријеклом из Сирије, убијена је у Холандији, гдје је живјела са својом породицом, а наводно је злочин починио њен отац Калед ал Наџар (52).

Овај злочин дубоко је потресао Холандију.

Холандски медији преносе да је Калед послао писмо редакцији листа Де Телеграф у којем признаје злочин, али не говори о свом мотиву. Он наводи да ће све наводно рећи тужиоцу.

Све што је написао овај 52-годишњи мушкарац, а да је везано за кћерку јесте "да је био љут на њу".

Међутим, комшије и пријатељи 18-годишње дјевојке причају да је у питању злочин из части јер је кћерка имала момка, држављанина Холандије, и жељела је да скине мараму.

Наводно, она је и раније била тучена од стране оца јер се он није слагао са њеним западним начином живота који је усвојила.

Рајанино беживотно тијело пронађено је у ријеци у граду Лелистад у недјељу 28. маја након што је 22. маја пријављен њен нестанак из породичне куће у граду Јуре.

Холандске власти пронашле су беживотно тијело 18-годишње дјевојке након што их је лист Де Телеграф обавијестио о писму које је стигло на њихову адресу а које је наводно послао њен отац.

Отац је, након што је послао писмо, отишао прво за Њемачку, а онда у Турску.

Такође, холандски медији пишу да су саучесници у овом убиству била наводно браћа девојке, узраста 22 и 24 године. Они су наводно помогли оцу да убије њихову сестру.ј

"Ја сам једини одговоран. Не кривите друге, они су невини", наводно је написао отац у писму.

Један комшија је рекао да је 18-годишња дјевојка већ имала прилику да види агресивну очеву страну када је једном приликом наводно "хтио да је убије".

"Сједио сам у кући када ми је покуцала на врата и тражила помоћ рекавши да отац хоће да је убије", објаснио је комшија.

Породица је из Сирије, града Идлиба, стигла 2012. године када је избио грађански рат. Од 2017. године живе у граду Јуре.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм