Бивши руски предсједник

Медведев: Уђу ли ваше трупе у Украјину, нигдје се нећете моћи сакрити

  • Извор: АТВ
  • 06.05.2024. 16:28

Бивши руски предсједник Дмитриј Медведев бурно је реаговао због изјава западних лидера да не искључују слање својих трупа на територију Украјине и поручио да се лидери тих држава у том случају неће моћи нигдје сакрити.

"У том случају нико од њих неће моћи да се сакрије ни на Капитол хилу, ни у Јелисејској палати, ни у Даунинг стриту, 10. Биће то глобална катастрофа. Ово је нешто што су Кенеди и Хрушчов успјели да схвате прије више од 60 година; и нешто што данашњи инфантилни морони на власти на Западу не желе да схвате", написао је Медведев.

Он је западне елите назвао неодговорним гадовима који траже слање трупа у непостојећу земљу.

"Сада укључује чланове америчког Конгреса, француске и британске администрације и неке лудаке из балтичких држава и Пољске. Они такође позивају на активну употребу свог ракетног оружја, које је раније достављено бандеровцима против цијеле територије Русије. И то није прољећно заоштравање, већ цинично обрачунавање политичке дивиденде. Дешава се нека врста тоталне деградације западне владајуће класе. Ова класа заиста не жели да прави логичке везе између елементарних тачака. Слање својих трупа на бившу територију Украјине ће значити директно ангажовање њихових земаља у рату и ми ћемо морати да одговоримо на то. И, авај, не у оквиру бивше границе Украјине", написао је Медведев.

Предсједник Русије Владимир Путин наредио војне вјежбе које укључују и употребу тактичког нуклеарног оружја. Ове вјежбе, које стижу као упозорење Западу због недавних коментара, Медведев је назвао "циничном рачуницом за политичке дивиденде".

Пратите нас и путем Вибера