Bivši ruski predsjednik

Medvedev: Uđu li vaše trupe u Ukrajinu, nigdje se nećete moći sakriti

  • Izvor: ATV
  • 06.05.2024. 16:28

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev burno je reagovao zbog izjava zapadnih lidera da ne isključuju slanje svojih trupa na teritoriju Ukrajine i poručio da se lideri tih država u tom slučaju neće moći nigdje sakriti.

"U tom slučaju niko od njih neće moći da se sakrije ni na Kapitol hilu, ni u Jelisejskoj palati, ni u Dauning stritu, 10. Biće to globalna katastrofa. Ovo je nešto što su Kenedi i Hruščov uspjeli da shvate prije više od 60 godina; i nešto što današnji infantilni moroni na vlasti na Zapadu ne žele da shvate", napisao je Medvedev.

On je zapadne elite nazvao neodgovornim gadovima koji traže slanje trupa u nepostojeću zemlju.

"Sada uključuje članove američkog Kongresa, francuske i britanske administracije i neke ludake iz baltičkih država i Poljske. Oni takođe pozivaju na aktivnu upotrebu svog raketnog oružja, koje je ranije dostavljeno banderovcima protiv cijele teritorije Rusije. I to nije proljećno zaoštravanje, već cinično obračunavanje političke dividende. Dešava se neka vrsta totalne degradacije zapadne vladajuće klase. Ova klasa zaista ne želi da pravi logičke veze između elementarnih tačaka. Slanje svojih trupa na bivšu teritoriju Ukrajine će značiti direktno angažovanje njihovih zemalja u ratu i mi ćemo morati da odgovorimo na to. I, avaj, ne u okviru bivše granice Ukrajine", napisao je Medvedev.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin naredio vojne vježbe koje uključuju i upotrebu taktičkog nuklearnog oružja. Ove vježbe, koje stižu kao upozorenje Zapadu zbog nedavnih komentara, Medvedev je nazvao "ciničnom računicom za političke dividende".

Pratite nas i putem Vibera