Преминула мајци на рукама

Осмомјесечна беба искључена са апарата: Даљи третман продужио би патњу

  • Извор: РТС
  • 13.11.2023. 15:16

Беба Инди Грегори, која је јуче послије одлуке суда у Лондону искључена са апарата за одржавање живота, преминула је синоћ у болници у Нотингему.

Отац осмомјесечне бебе Дин Грегори саопштио је да је дјевојчица преминула у 1.45 по локалном времену. Рекао је да ју је њена мајка Клер држала до посљедњег даха.

Инди је пребачена у болницу након одлуке коју су судије Апелационог суда донијеле у петак, а према којима се апарати не могу искључити у њеном дому.

Дјевојчица је у суботу пребачена у болницу колима хитне помоћи уз пратњу обезбјеђења. Како је тада наведено, она је спавала током путовања, а у болници јој је уклоњен апарат за одржавање живота и уведена јој је инвазивна вентилација.

За пола сата је изгорјело све: Пожар ”прогутао” пелетару у Челинцу

За пола сата је изгорјело све: Пожар ”прогутао” пелетару у Челинцу

Инди је имала митохондријалну болест која спречава ћелије у тијелу да производе енергију и од почетка септембра је била на потпуном одржавању живота.

Тим специјалиста задужен за њено лијечење саопштио је да се за њу не може учинити више, као и да би даљи третман продужио њену патњу.

Њени родитељи, које подржава невладина организација "Кристијан концерн", изгубили су правне битке на Вишем и Апелационом суду у Лондону.

Бијели мјесец у Бику доноси драстичне промјене

Бијели мјесец у Бику доноси драстичне промјене

"Она је дјевојчица коју смо покушали да лијечимо најбоље што можемо. Ужасна стварност је да она умире“, свједочио је на суду један од њених љекара. Он је навео да је Инди реанимирана девет пута у једном дану, преноси британски Телеграф.

Док је трајала борба за живот дјевојчице, италијанска влада дала је држављанство тешко болесној Инди како би спречила љекаре да је скину са апарата за одржавање живота и омогућила наставак њеног лијечења у Италији.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: