Preminula majci na rukama

Osmomjesečna beba isključena sa aparata: Dalji tretman produžio bi patnju

  • Izvor: RTS
  • 13.11.2023. 15:16

Beba Indi Gregori, koja je juče poslije odluke suda u Londonu isključena sa aparata za održavanje života, preminula je sinoć u bolnici u Notingemu.

Otac osmomjesečne bebe Din Gregori saopštio je da je djevojčica preminula u 1.45 po lokalnom vremenu. Rekao je da ju je njena majka Kler držala do posljednjeg daha.

Indi je prebačena u bolnicu nakon odluke koju su sudije Apelacionog suda donijele u petak, a prema kojima se aparati ne mogu isključiti u njenom domu.

Djevojčica je u subotu prebačena u bolnicu kolima hitne pomoći uz pratnju obezbjeđenja. Kako je tada navedeno, ona je spavala tokom putovanja, a u bolnici joj je uklonjen aparat za održavanje života i uvedena joj je invazivna ventilacija.

Za pola sata je izgorjelo sve: Požar ”progutao” peletaru u Čelincu

Za pola sata je izgorjelo sve: Požar ”progutao” peletaru u Čelincu

Indi je imala mitohondrijalnu bolest koja sprečava ćelije u tijelu da proizvode energiju i od početka septembra je bila na potpunom održavanju života.

Tim specijalista zadužen za njeno liječenje saopštio je da se za nju ne može učiniti više, kao i da bi dalji tretman produžio njenu patnju.

Njeni roditelji, koje podržava nevladina organizacija "Kristijan koncern", izgubili su pravne bitke na Višem i Apelacionom sudu u Londonu.

Bijeli mjesec u Biku donosi drastične promjene

Bijeli mjesec u Biku donosi drastične promjene

"Ona je djevojčica koju smo pokušali da liječimo najbolje što možemo. Užasna stvarnost je da ona umire“, svjedočio je na sudu jedan od njenih ljekara. On je naveo da je Indi reanimirana devet puta u jednom danu, prenosi britanski Telegraf.

Dok je trajala borba za život djevojčice, italijanska vlada dala je državljanstvo teško bolesnoj Indi kako bi sprečila ljekare da je skinu sa aparata za održavanje života i omogućila nastavak njenog liječenja u Italiji.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: