Margarita Simonjan

Osim sankcija, Vašington nema nikakav drugi scenario

  • Izvor: SRNA
  • 04.09.2024. 21:39

Glavni urednik medijske grupe "Rusija sevodnja" Margarita Simonjan poručila je, povodom novih američkih sankcija ovoj grupi, da Sjedinjene Države nemaju nikakav drugi scenario, osim da dave konkurenta.

Kao razlog za uvođenje sankcija medijskoj grupi "Rusija sevosnja", "Raša tudej" i njihovih podružnicama ističe se navodni "neprijateljski uticaj na predsjedničke izbore u Americi", a najavljeno je i uvođenje viznih ograničenja zaposlenim u ovim medijima.

SAD uvele sankcije medijskoj grupi

SAD uvele sankcije medijskoj grupi "Rusija sevodnja"

"Ako nas definitivno izbace, kako će da sprovedu sljedeće izbore? Oni nikakav drugi scenario nemaju, osim da dave konkurenta, plašeći pingvine njegovim vezama sa svemogućim RT", napisala je Simonjan na "Telegramu".

Ona je istakla da je zadovoljna, te upitala šta onda ako ovi ruski mediji odu odatle.

"Odustaće od sledećih izbora, odustaće, osjećam to u srcu. Ili nećemo otići", navela je Simonjan.

Na listi sankcionisanih medija su i agencija RIA "Novosti", "TV novosti", "Sputnjik" i "Ruptli".

Stejt department je saopštio da će medijska grupa "Rusija sevodnja" i pojedinačne kompanije koje su u njenom sastavu biti u obavezi da podnesu izvještaj o zaposlenima u Americi i njihovoj imovini.

Iz Ministarstva finansija SAD ističu da su američke vlasti unijele ove medije na spisak stranih misija i objavili nagradu do 10 miliona dolara za infomacije koje dokazuju njihovo miješanje u američke izbore. 

Pratite nas i putem Vibera