Премијер Мађарске

Орбан: Путинова изјава о слању оружја другим земљама није пропаганда

  • Извор: Спутник Србија
  • 07.06.2024. 10:02

Изјава руског предсједника Владимира Путина о могућим испорукама руског оружја у друге земље и регионе је веома важна и заснована на чињеницама, рекао је мађарски премијер Виктор Орбан и додао да проратна политика Запада може да доведе до тога да локални конфликт ескалира до нивоа свјетског рата.

- Русија је рекла да почев од сада може да испоручује оружје противницима САД било гдје у свијету – то је крупна изјава, заснована на чињеницама. То није пропаганда - рекао је Орбан за радио "Кошут".

Према његовим ријечима, ако Русија на тај начин одговори на то што Запад шаље Украјини оружје све већег домета и испоручи оружје, на пример, Куби или земљама Африке, број жртава у свјетским сукобима ће се повећати и ситуација ће свуда постати напетија.

- Нисмо од старта изоловали регионални сукоб. Проратно оријентисани политичари су направили од тога европски сукоб, он се претворио у сукоб Истока и Запада. Тако од регионалних сукоба настају свјетски ратови. Питање је може ли се то зауставити? Нада умире посљедња, али сваким даном могућности је све мање - закључио је Орбан.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм