Premijer Mađarske

Orban: Putinova izjava o slanju oružja drugim zemljama nije propaganda

  • Izvor: Sputnik Srbija
  • 07.06.2024. 10:02

Izjava ruskog predsjednika Vladimira Putina o mogućim isporukama ruskog oružja u druge zemlje i regione je veoma važna i zasnovana na činjenicama, rekao je mađarski premijer Viktor Orban i dodao da proratna politika Zapada može da dovede do toga da lokalni konflikt eskalira do nivoa svjetskog rata.

- Rusija je rekla da počev od sada može da isporučuje oružje protivnicima SAD bilo gdje u svijetu – to je krupna izjava, zasnovana na činjenicama. To nije propaganda - rekao je Orban za radio "Košut".

Prema njegovim riječima, ako Rusija na taj način odgovori na to što Zapad šalje Ukrajini oružje sve većeg dometa i isporuči oružje, na primer, Kubi ili zemljama Afrike, broj žrtava u svjetskim sukobima će se povećati i situacija će svuda postati napetija.

- Nismo od starta izolovali regionalni sukob. Proratno orijentisani političari su napravili od toga evropski sukob, on se pretvorio u sukob Istoka i Zapada. Tako od regionalnih sukoba nastaju svjetski ratovi. Pitanje je može li se to zaustaviti? Nada umire posljednja, ali svakim danom mogućnosti je sve manje - zaključio je Orban.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: