Тужилаштво саопштило

Оптужена прва особа због нереда у Британији: Дјечаку (15) пријети 10 година робије

  • Извор: Агенције
  • 15.08.2024. 18:22

Петнаестогодишњак је постао прва особа оптужена за нереде током таласа немира који су захватили Велику Британију.

Британско тужилаштво саопштило је да ће се овај тинејџер, чији идентитет није објављен из законских разлога, појавити пред Судом за младе у Јужном Тајнсајду током дана и од њега ће бити затражено да се изјасни о кривици.

Он је оптужен за нереде у Сандерленду, на сјеверу Енглеске, који су се десили 2. августа, пренио је АП.

“Овај оптужени је један од бројних појединаца за које очекујемо да ће бити изведени пред суд”, рекла је Гејл Гилкрист, главни тужилац за сјевероисточну Енглеску.

Ко је ефикаснији: Погледајте за колико воду узимају пилоти ХС Српске, а за колико пилоти ОС БиХ

Ко је ефикаснији: Погледајте за колико воду узимају пилоти ХС Српске, а за колико пилоти ОС БиХ

Стотине људи ухапшено је од почетка нереда који су избили 30. јула након што су се интернетом прошириле дезинформације да је муслимански азилант осумњичен за напад ножем у којем је убијено троје дјеце.

Демонстранти, које су подстицали активисти крајње деснице, напали су џамију у Саутпорту, гдје су дјевојчице убијене, а насиље се убрзо проширило на градове и насеља широм земље.

Многи су оптужени за нарушавање јавног реда и осуђени, али нико до сада није био оптужен за нереде, теже дјело за које је запријећена максимална казна од 10 година затвора.

Прошле седмице, двадесетшестогодишњи мушкарац који је користио друштвене мреже да подстиче људе да пале хотеле у којима се налазе тражиоци азила, осуђен је на више од три године затвора.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)