Tužilaštvo saopštilo

Optužena prva osoba zbog nereda u Britaniji: Dječaku (15) prijeti 10 godina robije

  • Izvor: Agencije
  • 15.08.2024. 18:22

Petnaestogodišnjak je postao prva osoba optužena za nerede tokom talasa nemira koji su zahvatili Veliku Britaniju.

Britansko tužilaštvo saopštilo je da će se ovaj tinejdžer, čiji identitet nije objavljen iz zakonskih razloga, pojaviti pred Sudom za mlade u Južnom Tajnsajdu tokom dana i od njega će biti zatraženo da se izjasni o krivici.

On je optužen za nerede u Sanderlendu, na sjeveru Еngleske, koji su se desili 2. avgusta, prenio je AP.

“Ovaj optuženi je jedan od brojnih pojedinaca za koje očekujemo da će biti izvedeni pred sud”, rekla je Gejl Gilkrist, glavni tužilac za sjeveroistočnu Еnglesku.

Ko je efikasniji: Pogledajte za koliko vodu uzimaju piloti HS Srpske, a za koliko piloti OS BiH

Ko je efikasniji: Pogledajte za koliko vodu uzimaju piloti HS Srpske, a za koliko piloti OS BiH

Stotine ljudi uhapšeno je od početka nereda koji su izbili 30. jula nakon što su se internetom proširile dezinformacije da je muslimanski azilant osumnjičen za napad nožem u kojem je ubijeno troje djece.

Demonstranti, koje su podsticali aktivisti krajnje desnice, napali su džamiju u Sautportu, gdje su djevojčice ubijene, a nasilje se ubrzo proširilo na gradove i naselja širom zemlje.

Mnogi su optuženi za narušavanje javnog reda i osuđeni, ali niko do sada nije bio optužen za nerede, teže djelo za koje je zaprijećena maksimalna kazna od 10 godina zatvora.

Prošle sedmice, dvadesetšestogodišnji muškarac koji je koristio društvene mreže da podstiče ljude da pale hotele u kojima se nalaze tražioci azila, osuđen je na više od tri godine zatvora.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)