Скадар

Огласило се Тужилаштво: За смрт Алме и троје дјеце одговоран муж

  • Извор: Мондо.рс
  • 06.05.2024. 18:45

Тужилаштво у Скадру оптужило је супруга Алме А. да је одговоран за самоубиство супруге и њихове дјеце.

Албанска полиција пронашла је и тијело друге дјевојчице која је са мајком, сестром и братом скочила у ријеку Бојану. Отац Алме А. (39), Азем Бушати, је открио како је живјела та породица, а тужилаштво у Скадру оптужило је Ергиза А. (31) да је одговоран за самоубиство супруге и њихово троје дјеце, преноси "Vox News". Како је навело тужилаштво, "он је вршио психичко насиље над супругом које се манифестовало у виду увреда и пријетњи које су проузроковале самоубиство Алме А. која је била у изузетно лошем психичком стању због чега је одлучила да изврши самоубиство са троје мале дјеце".

Трагичне вијести из Албаније: Пронађено тијело другог дјетета

Трагичне вијести из Албаније: Пронађено тијело другог дјетета

"Тужилаштво у Првостепеном суду опште надлежности у Скадру је регистровало кривични поступак бр. 511/2024, на основу достављеног процесног материјала Полицијске станице Скадар, упућено на извршење кривичног дјела 'Извођење самоубиства' из члана 99. Кривичног законика, надлежан држављанин Е.А. Из података истражних радњи до ове фазе произилази да се дана 03.05.2024.године, око 17.30 часова, у полицијској станици Скадар појавио држављанин Е.А, који је пријавио одлазак из стана своје супруге, држављанке АА. , заједно са њихово троје малољетне дјеце.

У вези са овом чињеницом, достављене су изјаве лица која знају за догађај, из којих је утврђено да је 02.05.2024. године, у поподневним часовима, држављанка АА са малољетном дјецом отишла на кафу са сестром- тазбина, ВП грађанин, у насељу 'Илирија', Скадар. Тамо су остали око два сата, а онда је грађанка А.А. рекла својој снаји да ће је брат одатле одвести таксијем, пошто ће она отићи код њега недјељу дана да се смири.

Прије скока у ријеку Алма видјела слике љубавнице (18)! Мајка скочила са троје дјеце

Прије скока у ријеку Алма видјела слике љубавнице (18)! Мајка скочила са троје дјеце

Са снимка, након разилажења од снаје, грађанин А.А је са троје дјеце ишла тротоаром пута који води до старог 'Буна моста, у правцу ул. Црква Госпе', Скадар. Излазак из бара је у 20:10 02.05.2024.

Полицијске службе су у наставку саопштиле да се за држављанком А.А. и њено троје дјеце трага полиција. Након тога, дана 04:05.2024 око 22:00, полицијске службе су обавештене да је беживотно тијело малољетног дјетета пронађено на обали реке Буне у селу Дарагјат, административна јединица Дајч, идентификовано као грађанин Е.А. дана. од рођења 20.10.2015.

У присуству мртвозорника, леш је прегледан и нису пронађени трагови насиља. Одлучено је да се за држављанина Е.А. изврши медицинско-правни преглед, како би се утврдиле повреде на тијелу оштећеног и утврдио узрок смрти. Од стране правосудне полиције, извршена је провјера пребивалишта држављанина Е.А, гдје нису пронађени недозвољени предмети.

До ове фазе стваране су основане сумње на основу доказа да је држављанин Е.А, као резултат континуираног психичког насиља над супругом, испољеног у виду континуираних увреда и прељубе, тешко нарушавајући њено достојанство, изазвао самоубиство грађанина. А.А, за коју се сумња да се у тешком психичком стању бацила у реку заједно са троје малољетне дјеце.

Потресни призори на мјесту гдје је мајка са троје дјеце скочила у ријеку

Потресни призори на мјесту гдје је мајка са троје дјеце скочила у ријеку

Под овим условима, извршено је задржавање држављанина Е.А, као осумњиченог за извршење кривичног дела 'Извођење самоубиства' из члана 99. Кривичног законика. Увиђај се наставља у циљу прегледа свих видео снимака камера око мјеста догађаја у циљу откривања путање грађанина А.А. и малољетне дјеце, саслушања лица која знају за догађај и спровођења друге истраге у циљу прикупљања потребних података у вези са потпуним расвјетљавањем околности кривичне чињенице и за индивидуализацију кривичне одговорности", саопштило је тужилаштво Скадра.

Да подсјетимо, Алма А. (39) нестала је у четвртак 2. маја када је са троје дјеце, двије дјевојчице од 8 и 9 година и сином од двије, скочила у ријеку Бојану код Скадра. Тијело једне дјевојчице уочио је рибар у суботу, а тијело друге дјевојчице пронађено је данас.

Ухапшен је супруг и отац Ергиз А. (31) због оптужби за насиље у породици. Истрага је открила да је, наводно, Алма пре нестанка видјела слике љубавнице у супругу телефона.

Ричард Гир 20 година није смио да дође на додјелу Оскара

Ричард Гир 20 година није смио да дође на додјелу Оскара


Пратите нас и путем Вибера