За руске медије

Огласила се мајка терористе из Москве: "Сине, реци мајци..."

  • Извор: Агенције
  • 01.04.2024. 06:53

Муасар Заргарова, мајка Шамсидина Фаридунија, оптуженог за терористички напад на концертну салу у Москви, извинила се породицама жртава.

- Извињавам се родбини погинулих, мајкама које су изгубиле синове, дјеци која која су остала без мајке... Извињавам се у име своје породице. Сине, реци мајци, ко те је увукао у овако нешто? Зашто си то урадио? За шта? За кога - говори жена за руске медије који су је пронашли у Таџикистану.

Европски парламентарац: Терористички напад у Москви испланирао и финансирао Кијев

Европски парламентарац: Терористички напад у Москви испланирао и финансирао Кијев

Заргарова је додала да је Фаридуни у ноћи између 22. и 23. марта, дакле неколико сати након масакра, послао говорну поруку оцу и навео да је "дошао са посла".

Такође је потврдила информације да је Фаридуни неколико година робијао у Таџикистану под оптужбом за силовање малољетника и да је изашао из затвора 2020. године.

Ухапшена девета особа оптужена за терористички напад у Москви

Ухапшена девета особа оптужена за терористички напад у Москви

Заргарова наводи да је послије затворске казне Фаридуни радио као грађевински радник и пекар да би се потом преселио у Русију.

Фаридуни, кога медији означавају као вођу групе, послат је у истражни затвор до 22. маја. На саслушању у суду је рекао да је ожењен и да има осмомјесечно дијете.

Током терористичког напада у концертној дворани Крокус на сјеверозападу Москве, подсјетимо, према посљедњим подацима, убијено је најмање 144 људи, међу којима и петоро дјеце.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.