Њемачка

Огласила се мајка нестале Валерије (9)

  • Извор: Телеграф
  • 06.06.2024. 11:38

Мала Валерија (9) нестала је у понедјељак око 7 сати ујутру у Дебелну, у Њемачкој, на путу до аутобуске станице до које је имала само 500 метара, а полиција је сада објавила њену нову слику због лакшег распознавања.

Валеријина мајка Нађа (33) побјегла је од рата у Украјини са двоје дјеце и од јесени 2022. године живи у Њемачкој са кћеркама Викторијом (3) и Валеријом.

Билд наводи да је Нађа у Њемачку дошла са новим мужем, док је Валеријин биолошки отац остао у Украјини.

У малом мјесту Дебелн у Саксонији круже гласине да би отац могао да буде одговоран за нестанак дјетета. Истражитељи тренутно не искључују ову опцију, али остављају могућност за злочин или несрећу.

"Настављамо истрагу у свим правцима", рекао је Анџеј Риџик (39) за Билд.

Полиција свакодневно патролира, испитује људе, пролазнике и провјерава дворишта, подруме у околини.

"Имам добар однос са Валеријиним оцем", рекла је мајка која не може детаљније да објасни који однос кћерка има са биолошким оцем.

Према наводима Билда, комуникација са мајком је отежана. Интензивно се испитује и њена емотивна прошлост с обзиром на сазнање да је имала неколико бивших партнера током свог кратког боравка у Њемачкој.

Валеријини бака и дека су такође забринути за дјевојчицу.

"Веома смо забринути, не знамо како ово да објаснимо", рекао је деда.

Комшија, који је имао прилику да сретне дјевојчицу на улици, каже да говори лош њемачки језик и да се често игра у задњем дијелу куће, али је веома тиха и резервисана према странцима. Због овог навода, полицијски службеници сматрају да је мало вјероватно да је Валерија ушла са неким непознатим у кола.

Подсјетимо, када је нестала, на себи је имала љубичасту мајицу кратких рукава, црне фармерке, танку тиркизну јакну и тегет глежњаче. Наводи се да је дјевојчица имала розе школски ранац и да говори њемачки, али слабије. Дјевојчица је висока 140 центиметара, има тамно плаву косу средње дужине и носила је реп.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: