Njemačka

Oglasila se majka nestale Valerije (9)

  • Izvor: Telegraf
  • 06.06.2024. 11:38

Mala Valerija (9) nestala je u ponedjeljak oko 7 sati ujutru u Debelnu, u Njemačkoj, na putu do autobuske stanice do koje je imala samo 500 metara, a policija je sada objavila njenu novu sliku zbog lakšeg raspoznavanja.

Valerijina majka Nađa (33) pobjegla je od rata u Ukrajini sa dvoje djece i od jeseni 2022. godine živi u Njemačkoj sa kćerkama Viktorijom (3) i Valerijom.

Bild navodi da je Nađa u Njemačku došla sa novim mužem, dok je Valerijin biološki otac ostao u Ukrajini.

U malom mjestu Debeln u Saksoniji kruže glasine da bi otac mogao da bude odgovoran za nestanak djeteta. Istražitelji trenutno ne isključuju ovu opciju, ali ostavljaju mogućnost za zločin ili nesreću.

"Nastavljamo istragu u svim pravcima", rekao je Andžej Ridžik (39) za Bild.

Policija svakodnevno patrolira, ispituje ljude, prolaznike i provjerava dvorišta, podrume u okolini.

"Imam dobar odnos sa Valerijinim ocem", rekla je majka koja ne može detaljnije da objasni koji odnos kćerka ima sa biološkim ocem.

Prema navodima Bilda, komunikacija sa majkom je otežana. Intenzivno se ispituje i njena emotivna prošlost s obzirom na saznanje da je imala nekoliko bivših partnera tokom svog kratkog boravka u Njemačkoj.

Valerijini baka i deka su takođe zabrinuti za djevojčicu.

"Veoma smo zabrinuti, ne znamo kako ovo da objasnimo", rekao je deda.

Komšija, koji je imao priliku da sretne djevojčicu na ulici, kaže da govori loš njemački jezik i da se često igra u zadnjem dijelu kuće, ali je veoma tiha i rezervisana prema strancima. Zbog ovog navoda, policijski službenici smatraju da je malo vjerovatno da je Valerija ušla sa nekim nepoznatim u kola.

Podsjetimo, kada je nestala, na sebi je imala ljubičastu majicu kratkih rukava, crne farmerke, tanku tirkiznu jaknu i teget gležnjače. Navodi se da je djevojčica imala roze školski ranac i da govori njemački, ali slabije. Djevojčica je visoka 140 centimetara, ima tamno plavu kosu srednje dužine i nosila je rep.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: