Osumnjičena za ubistvo blogera

Obrt, Dariji Trepovoj je sve namješteno?

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 03.04.2023. 17:59

Na društvenim mrežama pojavio se snimak navodnog ispitivanje Darije Trepove koja se sumnjiči da je unijela eksploziv koji je usmrtio ruskog vojnog blogera.

Podsjetimo, do eksplozije je došlo u kafiću u centru Sankt Peterburga, u kom je bio poznati ruski ratni bloger Vladlen Tatarski koji je na licu mesta poginuo, dok je 30 osoba povrijeđeno.

Eksploziv je u kafić unijela, kako će se ispostaviti Darija Trepova, a bio je sakriven u statui koju je predala Tatarskom.

Zelenski: Želim da Putin ostatak života provede sa kantom umjesto WC-a

Zelenski: Želim da Putin ostatak života provede sa kantom umjesto WC-a

Darija Trepova je odmah identifikovana putem snimaka s nadzornih kamera i nakon što je za njom raspisana poternica, ubrzo je uhapšena. Sada se na društvenoj mreži Tviter pojavio snimak njenog ispitivanja.

Najpre je upitana da li razume zašto su je priveli, na šta je ona rekla da zna. Na pitanje šta je to uradila, Trepova je odgovorila: “Donijela sam tamo figuru koja je eksplodirala”.

Na pitanje ko joj je dao tu figuricu, rekla je: “Mogu li kasnije da obasnim?”

Uhapšena osumnjičena za ubistvo ruskog blogera

Uhapšena osumnjičena za ubistvo ruskog blogera

U međuvremenu su mediji objavili da je Darija Trepova bila privođena na antiratnom skupu 24. februara 2022.

Ona je i udata, ali kako kažu njene prijateljice, samo na papiru za Dmitrija Rjilova. Rjilov je član peterburškog ogranka Libertarijanske stranke, odakle su izjavili da je on u egzilu izvan Rusije i kako nema nikakve veze s eksplozijom.

Dve prijateljice Darije Trepovine su ispričale da ona nije podržavala rat u Ukrajini, ali i da nije imala "radikalne stavove". Prema njima, brak Trepove i Rjilova bio je samo na papiru.

"Formalno je imala muža, ali koliko znam, vjenčanje je bilo iz šale i nisu ostali u kontaktu. Barem ga nije spominjala zadnjih šest mjeseci", rekla je jedna od drugarica uhapšene.

Raste broj žrtava eksplozije u kafiću

Raste broj žrtava eksplozije u kafiću

Dmitrij Rjilov se takođe oglasio i izjavio da je njegova supruga žrtva namještaljke. "Sasvim sam siguran da ovako nešto sama nikada ne bi mogla da učini. Istina je da, zajedno s Darijom zaista ne podržavamo rat u Ukrajini, ali smatramo da su takve akcije neprihvatljive", rekao je u komentaru za SV TV njuz, uz zaključak: "Mojoj su ženi smjestili jer ona nikad ne bi ubila."

Тагови:
  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм