Руски генерал

Објављене слике: Суровикин на новом задатку?

  • 02.05.2024. 13:39

Сергеј Суровикин, звани "Генерал Армагедон", творац сада већ чувене одбрамбене "Суровикинове линије" у Донбасу, вјероватно је добио команду над Афричким корпусом руске војске - наводе риски медији.

На друштвеним мрежама освануле су слике бившег команданта Ваздушно-космичких снага, који је постао познат по томе што је 9. октобра 2022. године покренуо одмазду на украјински енергетски сектор, затим у јуну 2023. направио "Суровикинову линију".

У нападима на ову линију током љета 2023. погинуло је на десетине хиљада украјинских војника и страних плаћеника, а фронт нигдје није пробијен.

Медији подсјећају да је остала неразјашњена његова улога у побуни "Вагнероваца" прошлог јуна.

На објављеним фотографијама Суровикин пуши лулу, а на другој стоји на стијенама. Генерал је значајно стањио своју линију и тјелесну масу.

Који је нови задатак Суровикина за сада није познато, мада се међу Русима увелико спекулише да су га ангажовали министар одбране Сергеј Шојгу и руски генерал Јунуз Бек Јевкуров као човјека за специјалне задатке и дали му команду над војном формацијом која се зове "Афрички корпус".

Судећи по сликама, вјероватни задатак Суровикина је рад на деколонизацији Африке, и приморавању САД и Француске да напусте афрички континент - преноси ТВ "Фронт".

Руски предсједник Владимир Путин одликовао је 2022. године Суровиина орденом Светог Ђорђа 3. степена.

У септембру 2023. године, док су сви нагађали да је Суровикин у кућном притвору или ликвидиран, јер је, наводно, стао на страну сада покојног Јевгенија Пригожина током побуне "Вагнера", он се појавио у Алжиру и Либији, преноси Срна.

Пратите нас и путем Вибера