Си-Ен-Ен

Oбјављена правила дебате Бајдена и Трампа

  • Извор: Танјуг
  • 16.06.2024. 10:59

Америчка телевизија Си-Ен-Ен објавила је правила дебате на која су пристали кандидати на предстојећим предсједничким изборима, актуелни амерички предсједник Џозеф Бајден и бивши предсједник Доналд Трамп, а која ће бити одржана 27. јуна.

Оба предсједничка кандидата појавиће се на подијумима који ће исто изгледати, а који ће им бити додијељени бацањем новчића, наводи Си-Ен-Ен.

Модератори дебате, која ће бити одржана у граду Атланта у савезној држави Џорџији, биће водитељи Си-Ен-Ен Џејк Тапер и Дејна Беш, а Трамп и Бајден ће током дебате имати само папир, оловку и флашицу воде.

Пуповац: Срби на Косову и Метохији треба да уче на грешкама Срба из Хрватске

Пуповац: Срби на Косову и Метохији треба да уче на грешкама Срба из Хрватске

- Микрофони кандидата биће искључени током дебате, осим када је њихов ред да говоре - наводи Си-Ен-Ен и додаје да ће модератори "користити сва средства на располагању" да обезбиједе поштовање времена и цивилизовану дискусију.

Ројтерс наводи да је имао увид у допис кампање Бајдена, према којем су теме које он преферира право на абортус, стање демократије и економија, док је Трампов тим пре дебате као кључне теме навео имиграције, јавну безбједност и инфлацију.

Температуре веће од предвиђених, стижу и тропске ноћи

Температуре веће од предвиђених, стижу и тропске ноћи

Критеријум за учеснике у дебати био је да кандидат, према анкетама, има шансе да освоји најмање 15 одсто гласова у савезним државама које заједно носе најмање 270 електорских гласова.

Због овог критеријума у дебати неће учествовати Роберт Кенеди Млађи.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм