Sa kamere na uniformi policajca

Objavljen snimak hapšenja atentatora na Donalda Tramp

  • Izvor: Agencije
  • 16.09.2024. 21:46

Kancelarija šerifa Vilijama Snajdera iz oblasti Martin, objavila je snimak sa kamere policajca prilikom hapšenja Rajana Veslija Routa, koji je pokušao da ubije Donalda Trampa, u nedjelju, dok je ovaj igrao golf u Palm Biču na Floridi.

Na pres konferenciji šerif Vilijam Snajder rekao je da je Rout uhapšen na auto-putu broj 95 i da je to hapšenje "najvišeg prioriteta", koje je izvršeno u ovoj oblasti, prenijeli su mediji.

"Sve raspoložive jedinice su bile angažovane u potjeri. Njih vjerovatno oko 30 je bilo tamo. Okružili su vozilo osumnjičenog i vještim manevrom ga sklonili sa puta", rekao je Snajder.

Atentator čekao Trampa 12 sati u snajperskom gnijezdu: Novi detalji pokušaja ubistva

Atentator čekao Trampa 12 sati u snajperskom gnijezdu: Novi detalji pokušaja ubistva

Šerif je rekao da osumnjičeni nije vozio riskantno i da su podatke dobili od šerifa oblasti Palm Bič. Jedan od svjedoka pucnjave je uslikao vozilo kojim je pobjegao osumnjičeni što je pomoglo policiji da ga locira i kasnije privede.

Snajder je dodao da je Donald Tramp pozvao zamjenike kako bi se lično zahvalio na hapšenju napadača. On je pozvao i da dođu na njegovo imanje Mar-a-Lago.

Tramp o atentatu: Retorika Džoa Bajdena i Kamale Haris kriva za pokušaj ubistva

Tramp o atentatu: Retorika Džoa Bajdena i Kamale Haris kriva za pokušaj ubistva

Podsjećamo, Rajan Vesli Rout je ranije danas izveden pred sud na Floridi, a gdje je protiv njega podignuta optužnica. Ukoliko bude osuđen prijeti mu 15 godina robije.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: