Америчка обалска стража

Објављен први снимак подморнице Титан након страшне трагедије

  • Извор: Агенције
  • 18.09.2024. 12:07

Америчка обалска стража објавила је први снимак подморнице Титан након смртоносне имплозије у јуну 2023. године пошто су власти отвориле јавну расправу о смрти пет људи на пловилу.

Путници Титана су погинули када је интензиван притисак океана проузроковао да се подморница самоуништи код обале Њуфаундленда у Канади.

У подморници су били британски истраживач Хамиш Хардинг, британско-пакистански бизнисмен Шахзада Давуд и његов син Сулеман, потом Стоктон Раш, главни извршни директор Оушн Гејта, америчке компаније која је посједовала Титан и француски ронилац Пол-Анри Наргеолет.

Недавно објављена слика пружила је јавности први поглед на Титанов сломљен реп на дну Атлантског океана. Фрагменти пловила су такође видљиви на дну океана - крхотине које су екипе за спасавање пронашле након имплозије.

Откривене посљедње ријечи посаде Титана

Откривене посљедње ријечи посаде Титана

Истражни одбор маринаца рекао је да су Титанов одвојен репни конус и други остаци пружили доказе да је брод доживио "катастрофалну имплозију", пренио је Си-Ен-Ен.

Посљедња порука

Поруке које је посада Титана послала Полар принцу, броду за подршку који се налазио у близини, такође су дале увид у трагичну несрећу.

У једном тренутку током свог несрећног путовања, Поларни принц је питао посаду Титана да ли још увијек може да их види на свом информативном дисплеју. Посада је одговорила "све је добро овдје" док се брод даље спуштао.

У посљедњој поруци, Титанова посада је послала поруку "испустила два втс", извијестио је Си-Ен-Ен, што значи да је подморница изгубила двије мјере тежине у нади да ће се вратити на површину океана.

Оушн Гејт, компанија која је развила Титан, суочила се са оштром контролом пошто су се јавили свједоци који су рекли да су били забринути у вези са конструкцијом брода прије његовог коначног путовања.

Лазић о Станивуковићу: Само због става људима давао отказе, изиграо је народ

Лазић о Станивуковићу: Само због става људима давао отказе, изиграо је народ

Тони Нисен, бивши директор инжењеринга за Оушн Гејта, рекао је да се осјећао да га пожурују да спусти Титан у воду, свједочецћи да је "100 одсто искусио притисак надређених да то учини".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.