Русија

Ново хапшење због терористичког напада у Москви

  • Извор: СРНА
  • 05.04.2024. 18:45

Ухапшен је једанаести учесник у терористичком акту у "Крокус сити холу" у Подмосковљу Таџикистанац Мухамед Зоир Шарипзода, саопштено је из Московског суда.

Саговорник "Спутњика" рекао је да је ухапшени оптужен за извршење злочина према члану 205 Кривичног закона Русије, због којег је раније ухапшено десет лица.

Међу раније ухапшенима су четири држављанина Таџикистана, који су, према подацима истраге, били директни извршиоци терористичког акта.


Разоран торнадо погодио дио Њемачке: Када ми је слетјела на игралиште

Разоран торнадо погодио дио Њемачке: Када ми је слетјела на игралиште

Поред тога, 1. априла у Дагестану су ухапшена четири странца која су, како је прецизирала Федерална служба безбједности, учествовали у финансирању и снабдијевању оружјем злочинаца који су извели напад у Подмосковљу, подсјећа "Спутњик".

Према посљедњим информацијама, у терористичком нападу у "Крокус сити холу" 22. марта је погинуле су 144 особе, од којих шесторо дјеце, а повријеђена је 551 особа.

Осморо дјеце у нападу је изгубило оба родитеља, а старатељство над њима преузимају рођаци.

Четворица терориста, који су крвави пир починили за свега 18 минута, пресретнути су у Брјанској области, на мање од 100 километара од руско-украјинске границе, док су бијелим "реноом" покушавали да побјегну у Украјину.


Украјина добила још једну пјешадијску бригаду - али то није добра вијест

Украјина добила још једну пјешадијску бригаду - али то није добра вијест

Током саслушања они су рекли да је напад изведен за новац, али јасну слику о томе који су били њихови мотиви за напад и ко су налогодавци једног од најкрвавијих терористичких напада у историји Русије за сада није могуће сложити.

Московски суд одредио им је притвор до 22. маја. Они су оптужени за тероризам и признали су кривицу, а за то дијело пријети им доживотна робија. 

Пратите нас и путем Вибера