САД и Канада

Нови проблем: Проглашена епидемија листериозе, двије особе умрле

  • 20.07.2024. 17:51

У Сједињеним Државама, након Канаде, проглашено је избијање листериозе, од које су умрле двије особе, а 28 је заражено, пошто што је епидемија захватила 12 држава дуж Источне обале и на Средњем западу, саопштио је Центар контролу и превенцију болести (CDC).

"Двије особе у Илиноису и Њу Џерсију умрле су од заразне болести, која може бити фатална за нерођену дјецу, новорођенчад, особе старије од 60 година и особе са ослабљеним имунолошким системом", наводи се у саопштењу.

''Нешто је шушкало у дворишту, то је био Фатон Хајризи, крао бицикл''

''Нешто је шушкало у дворишту, то је био Фатон Хајризи, крао бицикл''

Највећи број случајева забиљежен је у државама Њујорк и Мериленд.

Америчке власти тренутно истражују узроке ширења болести, али, према доступним информацијама, многи обољели од листериозе јели су прерађено месо и кобасице купљене у продавницама.

Још једна несрећа на градилишту у БиХ: Жељезна конструкција пада на радника?

Још једна несрећа на градилишту у БиХ: Жељезна конструкција пада на радника?

"Епидемиолошке информације показују да многи људи у овој епидемији пријављују да једу нарезано месо на тезгама за деликатесе. Немамо информације које би показале да су се људи разбољели од претходно упакованог деликатесног меса", наводи се  саопштењу.

"CDC" додаје да је стварни број обољелих у овој епидемији вјероватно већи од пријављеног, а да епидемија можда није ограничена на државе у којим је болест идентификована.

Раније ове недјеље, канадске власти су објавиле епидемију листериозе. Тамо су од ове болести преминуле и двије особе, а још деветоро је хоспитализовано у провинцијама Онтарио, Квебек и Нова Шкотска.

Невјероватне вијести: Силовао дјевојчицу (12), а сада ће учествовати на Олимпијади!

Невјероватне вијести: Силовао дјевојчицу (12), а сада ће учествовати на Олимпијади!

Наводи се да су заражени конзумирали безалкохолна пића биљног поријекла, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм