Прво га претукли

Нови језив злочини украјинске војске: Објесили цивила у Курској области

  • 27.09.2024. 11:25

Украјински војници брутално су мучили једног цивила из Курске области – претукли га, а затим објесили у цркви, рекао је војним истражитељима свједок и рођак убијеног.

Он је казао да долази из села Черкаско Поречно које се налази у Суџанском округу и да је одатле са породицом пребјегао у ноћи између 6. и 7. августа.

Огроман проблем о којем се ћути: Проговорили украјински команданти!

Огроман проблем о којем се ћути: Проговорили украјински команданти!

"Мој синовац је остао у својој кући, било му је жао да остави све што је стекао. Мислио је да га неће дирати. Они су га малтретирали, тукли су га, а онда га увукли цркву и објесили", рекао је он.

Његово свједочење снимили су истражитељи Истражног комитета Руске Федерације.

Руси заузели Украјинск: Поражено шест бригада

Руси заузели Украјинск: Поражено шест бригада

Главно војно истражно одјељење Истражног комитета Руске Федерације тренутно истражује кривични случај у вези са нападом Оружаних снага Украјине на пограничне области Курске области. Случај је покренут по неколико чланова Кривичног законика, укључујући тероризам, убиство, недозвољено ношење оружја и муниције, као и покушај убиства припадника полиције.

Истрага је до сада утврдила да су припадници Оружаних снага Украјине намјерно користили ФПВ дронове и тешке митраљезе против цивила у Курској области. Више од осам хиљада људи је већ препознато као жртве.

(РТ Балкан)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: