Румунија

Нови језив злочин: Мајка новорођенче ставила у веш машину, дјечак рођен жив?

  • 17.04.2024. 17:34

Жена (32) из Сучаве у Румунији родила је бебу код куће и новорођенче сакрила у веш машину, да би потом отишла у болницу са обилним крварењем и тражила медицинску помоћ.

Касније је утврђено да беба није умрла на порођају већ је задављена.

Прелиминарни налазом обдукције утврђено је да је малишан рођен жив, а да је касније удављен. Првобитно се вјеровало да је дјечак рођен мртав што се испоставило као погрешно, преноси Телеграф.

Мирелу убио, мртву данима држао везану, па је раскомадао и бацио крај пута?

Мирелу убио, мртву данима држао везану, па је раскомадао и бацио крај пута?

Она је отишла на преглед 14. марта због обилног крварења али је у болници негирала трудноћу, међутим, све је изашло на видјело када су је љекари прегледали.

Како преносе румунски медији, наводно њена породица није знала за трудноћу. Међутим, када је стигла у болницу са компликацијама опасним по живот, сазнало се шта је урадила.

Медицинско особље је случај одмах пријавило полицији, а млада жена је током саслушања признала надлежним органима шта је урадила и гдје је сакрила тек рођену бебу.

"Општинска болница Ватра Дорнеи је дана 14.03.2024. године обавијестила полицију општине Ватра Дорнеи у вези са чињеницом да се 32-годишња жена јавила у ову медицинску установу са вагиналним крварењем. Жена је негирала да је извршила абортус, указујући само на гинеколошке проблеме.", наводи се у саопштењу полиције Сучева.

Мајка пријавила отмицу: Детаљи покушаја кријумчарења дјевојчице

Мајка пријавила отмицу: Детаљи покушаја кријумчарења дјевојчице

"У току дана 15.03.2024.године извршен је медицинско-правни преглед којим је утврђено да су приказане повреде посљедица рођења фетуса под условима који се утврђују у кривичном спису. Иако је жена у почетку негирала постојање трудноће, порођаја и било којих других аспеката криминалне природе, она је пред спроведеним доказима признала рођење фетуса, а да није могла да прецизира да ли је он жив. Наложена је обдукција. Жена је навела и локацију на којој је сакрила фетус, односно веш машину у једној просторији куће. Наложено је да се измјени правна квалификација у извршењу кривичног дјела убиства или повреде новорођенчета које је извршила мајка, дјело предвиђено чл. 200 став 1 КЗ. Предстоји обдукција фетуса и наложене процесне и процесне мјере уз координацију тужиоца надлежног тужилаштва", додали су.

Тридесетдвогодишња мајка је психијатријски прегледана, а љекари су констатовали да је проницљива. Стога она у овом тренутку истраге не може тврдити да није знала шта ради. Највјероватније ће се против мајке сада водити истрага за убиство.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.