Предсједник Русије

Нове поруке Путина: Украјина жељела да истријеби Русе у Донбасу уз аплауз Запада

  • Извор: РТ Балкан
  • 03.11.2023. 16:10

Желимо да заштитимо нашу историју, језик, и да помогнемо нашој браћу у Донбасу и Луганску јер Запад жели све то да уништи, изјавио је данас руски предсједник Владимир Путин током састанка са члановима Јавне коморе Русије.

"Западни освајачи жељели су да освајају језик и културу, што једноставно уништава нацију. Русија штити своје моралне вриједности, културу и језик и помаже становницима нових региона у томе. Јединство народа било је кључна компонента изласка Русије на нове границе", казао је Путин.

Он је истакао да ако се "униште култура, традиција и историја једног народа, онда он постепено почиње да нестаје као етничка група, да се топи као снијег у касно прољеће".

Снимци из свемира: Погледајте како се разорна олуја креће Европом

Снимци из свемира: Погледајте како се разорна олуја креће Европом

"Зашто толико поштујемо Александра Невског као свеца? Управо због тог избора – размишљао је о очувању руског народа, а затим и свих народа који живе на територији наше земље. У великој мјери исто се дешава и данас када говоримо да бранимо наше моралне вриједности, између осталог и тако што помажемо нашој браћи и сестрама у Донбасу и Новорусији да то ураде", навео је Путин, истакавши да је Украјина жељела да "истријеби Русе у Донбасу уз аплауз Запада".

Како је додао, Русија није могла а да не стане у одбрану људи, прво на Криму, а потом у Донбасу и Новоросији.

Корупција у Украјини практично легализована

Корупција у Украјини је заправо легализована, навео је руски предсједник.

"Зашто Американци покушавају да се боре против корупције, а ништа не функционише? У свијету нема такве корупције као у Украјини. Улог је на све, па и на гласање у Врховном и Уставном суду. САД су планирале да промијене елите у Украјини, да се боре против корупције, али неће успјети", истакао Путин.

Корупција у Украјини је практично легализована, Запад неће моћи да се избори са њом, иако планирају да промјене политичке и економске елите у Украјини, али "све ће бити по старом", навео је руски предсједник.

Оружје из Украјине на Блиском истоку

Украјина продаје оружје Блиском истоку одакле иде даље, напоменуо је Путин.

"Кажу: оружје из Украјине се појављује на Блиском истоку. Наравно, појављује се. Продаје се талибанима, а одатле иде било гдје другдје", указао је руски предсједник и додао да се "све купује и продаје".

У Гази наводно погинуо Хрват

У Гази наводно погинуо Хрват

Коментаришући ескалацију на Блиском истоку, навео је да се на трагедију у Гази "мора одговорити бистре главе, са разумијевањем гдје је коријен зла", напоменувши да људи који мирно гледају на оно што се дешава тамо имају камено срце.

"Као што сам рекао на састанку Савјета безбједности, када погледате патње и повријеђену дјецу, сузе вам навиру на очи. Ако те реакције нема, онда човјек има камено срце", оцијенио је Путин.

Запад подржава Израел, а у Русији организују погроме над Јеврејима

Предсједник Русије назвао је "невјероватно одвратним" покушаје Запада да уз помоћ Украјине организује јеврејске погроме у Руској Федерацији.

"Изненађен сам ставом страних личности: изгледа да подржавају Јевреје Израела, а уз помоћ својих агената из Украјине покушавају да организују јеврејске погроме у нашој земљи", поручио је Путин, напомињући да се то не може ни сматрати двоструким стандардима.

Руски лидер је напоменуо да се у овом случају може говорити о интересу борбе против Русије и њеном уништењу изнутра, назвавши то апсолутно неприхватљивим у једној мултинационалној земљи као што је Русија.

Говорећи о нередима изазваним на аеродрому у Дагестану, Путин је рекао да зна да су поруке преко друштвених мрежа послали људи "који живе у иностранству, укључујући и оне у Украјини".

Још једна земља на прагу сукоба с Израелом: Предсједник добио дозволу за рат

Још једна земља на прагу сукоба с Израелом: Предсједник добио дозволу за рат

"Одговор свештенства на догађаје у Дагестану био је брз и убједљив, на чему сам им захвалан. Морамо да реагујемо у складу са законима Руске Федерације и то ћемо учинити", нагласио је предсједник.

Запад желио да побиједи Русију, сада говори другачије

Путин је навео да су западне земље раније намјеравале да "побједе Русију на бојном пољу", али да сада говоре другачије, рекао је руски предсједник, истакавши да то не значи да треба да се понаша агресивно.

"Морамо да будемо суверени и независни у сваком смислу те ријеч. То такође значи да се привреда и реална производња морају развијати, а таква производња је повезана са глобалном економијом, другачије се не може опстати у савременом свијету. Руска економија не одустајемо од планова", напоменуо је.

"Што смо војно-технички јачи, то ће бити мање жеље да нас искључе из било које међународне заједнице. Русија се од 'бензинске пумпе' трансформише у самодовољну земљу са прерађивачком производњом, која сада чини 43 одсто економске структуре", навео је Путин, истакавши да ће раст БДП-а Русије ове године бити 2,8 одсто, или можда три одсто, док ће у Европи бити негативан.

Осврнуо се и на предстојећи празник Дан народног јединства, који се широм Руске Федерације обиљежава сутра, оцијенивши да он има велики значај за земљу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:30 Аграр (Р)

    ''Аграр (Р)

  • 12:55 Контекст (Р)

    ''''Контекст (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.