САД

Нова правила прве предсједничке дебате између Бајдена и Трампа

  • Извор: Танјуг
  • 21.06.2024. 16:41

Прва предсједничка дебата два кандидата за предсједника САД, актуелног шефа државе Џозефа Бајдена и његовог претходника Доналда Трампа биће одржана 27. јуна у Атланти, у Џорџији, уз нова правила.

Кабловска ТВ мрежа Си-ен-ен на којој ће бити преношена прва дебата, саопштила је да су изборни штабови кандидата пристали на нова правила, која обухватају и гашење микрофона.

Модератори ће бити водитељи Си-ен-ен-а Џејк Тапер и Дејна Беш, а пренос би требало да траје сат и по, уз двије паузе за рекламе, преноси “Глас Америке”.

Пауза за рекламе није било када је, током протекле три деценија, за ТВ сучељавања била задужена Комисија за предсједничке дебате. То више није случај.

Трамп послао поруку Зеленском: Свиђа ми се

Трамп послао поруку Зеленском: Свиђа ми се

Први пут од 1976. године, у студију неће бити публике.

Оба кандидата пристала су да им се микрофони угасе када није њихов ред да говоре, чиме се умањује могућност упадања у ријеч. Током дебата уочи предсједничких избора 2020. године, Трамп и Бајден су више пута прекидали један другог.

По угледу на претходне године, модератори ће “користити сва средства на располагању да воде рачуна о времену и осигурају цивилизовану расправу”, саопштио је Си-ен-ен.

За разлику од претходних година, кандидати неће имати уводна излагања. Имаће два минута да одговоре на питање, са репликама од једног минута и одговорима на реплике. Модератори ће такође имати дискреционо право да одобре додатни минут.

На крају дебате, кандидати ће имати два минута за завршне аргументе.

Трамп неће моћи ући у 37 земаља?

Трамп неће моћи ући у 37 земаља?

Према Си-ен-ен-у, бацањем новчића биће одређене позиције кандидата на подијуму. Неће моћи да доносе унапријед написане биљешке, већ ће им бити дат папир, оловка и вода.

Представницима изборних штабова неће бити дозвољено да разговарају са својим кандидатима до краја дебате.

Датум овогодишње дебате је најранији у америчкој историји, са кандидатима који још нису формално прихватили номинације својих странака. И Џо Бајден и Трамп ће то урадити на страначким конвенцијама.

Републиканска конвенција је наредног мјесеца у Милвокију, у Висконсину, а демократска у августу у Чикагу, у држави Илиноис.

Хабиб пришао Трампу и замолио га да заустави рат у Гази: Хоћу сине!

Хабиб пришао Трампу и замолио га да заустави рат у Гази: Хоћу сине!

Планирана је још једна дебата, 10 септембра, а домаћин ће бити телевизијска мрежа АБЦ Њуз.


Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина