Таџикистан

Нова хапшења због терористичког напада у Москви

  • Извор: Агенције
  • 29.03.2024. 12:01

Девет људи приведено је у Таџикистану због сумње да су повезани са извршиоцима терористичког напада у концертној дворани "Крокус" у Москви, рекао је извор Спутњика у специјалној служби.

Приведени су живјели у предграђу Душанбеа, а осумњичени су и за контакте са "Исламском државом".

У привођењу су учествовали и припадници руских снага безбједности.

Нова тешка несрећа у БиХ: Седам особа повријеђено, троје теже

Нова тешка несрећа у БиХ: Седам особа повријеђено, троје теже

У нападу на посјетиоце концерта у Москви који се догодио 22. марта убијено је 140 особа. Федерална служба безбедности Русије саопштила је да је у близини руско-украјинске границе приведено 11 лица, укључујући четворица терориста.

Терористи, који су крвави пир починили за свега 18 минута, пресретнути су у Брјанској области, на мање од 100 километара од руско-украјинске границе, док су бијелим "реноом" покушавали да побјегну у Украјину. Суд у Москви одредио им је притвор до 22. маја.

"МУП Српске максимално штити предсједника Републике“

Оптужени су за тероризам и признали су кривицу, а за то дјело пријети им доживотна робија. Украјина је једина земља која није осудила терористички напад у "Крокус сити холу", а стручњаци оцјењују да то показује злочиначку природу актуелног режима у Кијеву.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм