Огласио се и Израел

Норвешка признала Палестину као државу

  • Извор: н1инфо.ба
  • 22.05.2024. 09:02

Норвешки премијер Јонас Гахр Стор објавио је да његова земља признаје независну палестинску државу.

Подсјетимо, према државним медијима Ирске данас се очекује иста одлука.

Сходно томе, већ се огласио Израел.

Израелско министарство вањских послова објавило је видео поруку Даблину на друштвеној мрежи X како би упозорило на чињеницу да “признавање палестинске државе рискира да ће вас трансформирати у пијуна у рукама Ирана и палестинског исламистичког покрета Хамас”.

Ова ће мјера “само подстаћи екстремизам и нестабилност”, сматра израелска дипломатија. Шпански премијер Педро Санчез прошле седмице најавио да ће данас објавити датум када ће Мадрид признати палестинску државу.

Санчез је у марту у Бриселу објавио заједничку изјаву са шефовима влада Ирске, Словеније и Малте у којој су четири земље изразиле жељу да признају такву државу. У травњу је такође посјетио Норвешку и Ирску и те су три земље рекле да су спремне признати палестинску државу “у блиској координацији” према ријечима норвешког премијера Стора.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?