Текст наишао на осуде

''Њујорк тајмс'' позвао читаоце да не гласају за Трампа, Маск: Они су заиста одвратна бића!

  • 15.07.2024. 14:16

"Пао је на тестовима лидерства и издао Америку. Бирачи га морају одбацити на изборима у новембру", поручио је само дан након атентата на бившег америчког предсједника "Њујорк тајмс" у својој рубрици "Недјељни став", апелујући на читаоце да не гласају за Трампа.

Оваква насловна страна објављена само дан након што је Трамп за длаку избјегао смрт, изазвала је лавину негативних реакција, а међу онима који су се огласили био је и милијардер Илон Макс.

"'Њујорк тајмс' је управо данас објавио ово о Трампу. Они су заиста безосјећајна и одвратна људска бића. Немају ни трунке емпатије", написао је Маск на друштвеној мрежи Икс.

Тијелом заштитио жену и кћерке од метака: Ово је ватрогасац (50) који је погинуо на Трамповом митингу

Тијелом заштитио жену и кћерке од метака: Ово је ватрогасац (50) који је погинуо на Трамповом митингу

Упркос покушајима појединих твитераша да оправдају "Њујорк тајмс“ образложењем да је текст припремљен много прије атентата и да новинари нису стигли да га избаце из штампаног издања, већи је број оних који су се сагласили како "новинари немају трунке срамоте".

"Трамп је показао карактер недостојан одговорности предсједника. Он је показао потпуни недостатак поштовања према Уставу, владавини закона и америчком народу. Умјесто увјерљиве визије за будућност земље, Трампа покреће жеђ за политичком моћи: да користи полуге владе да унапреди своје интересе, задовољи своје импулсе и изврши одмазду против оних за које мисли да су му нанели неправду. Он је, једноставно, неспособан да води", истакао је "Њујорк тајмс" у тексту који је у онлајн издању објављен неколико дана прије атентата.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.